h i r d e t é s

Szúnyogriasztó módszerek a nyári szezonra!

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Szúnyogriasztó módszerek a nyári szezonra!

2023. június 14. - 14:38

Végre itt a nyár! Készíthetjük a bikinit, a szalmakalapot, na meg a szúnyogriasztót! Persze ha engem kérdeztek, én már ezerféle riasztót kipróbáltam, és nem igazán találtam meg a megfelelő módszert, egészen mostanáig. A következő cikkben most egyesével elemezgetjük, hogy melyek az egyes technikák előnyei és hátrányai.

Forrás: automataontozorendszer.hu

Vegyszermentes szúnyogriasztók

Azt hiszem, mindenki eljut arra a pontra, amikor feladja a házi praktikákkal történő kísérletezést és más módszert keres. Én azt mondom, hogy mindkét fronton akadnak hasznos technikák és produktumok, amelyek képesek szúnyogmentes övezetet biztosítani a közvetlen környezetünkben. Az AutomataÖntözőrendszer.com rovarirtói között akad egy-két speciális darab, amelyekre megéri beruházni. De most kezdjük néhány egyszerűbb praktikával!

Mi lenne, ha az almaecet mellett döntenénk? Elég 1-2 dl almaecet egy tálba, és bárhova letehetjük azt; az ágy, a fotel vagy a bejárat mellé. Ez a savanykás illat valósággal megbabonázza majd a rovarokat és csapdába csalja őket. Ez a szúnyogirtás egyik olcsó módja, ám az a hátránya, hogy az elpusztult szúnyogokat nekünk kell eltávolítani a tálból.

A gyógynövények között szintén találkozhatunk néhány szúnyogriasztó különlegességgel, ilyen például a szegfűszeg is. Ha szegfűszeget tűzdelünk a narancsba, akkor az elűzheti a legyeket és a szúnyogokat, viszont csak addig van hatása, amíg elég intenzív az illat.

Füstölés és párologtatás

A füstölés során ugyancsak nagy hasznunkra lesznek a szegfűszeges zsákocskák, amelyek aromás illatukkal árasztják el a lakást. Ehhez csak annyit kell tennünk, hogy porrá őröljük a gyógynövényt, majd vékony anyagból készült zsákokba helyezzük azt, az eredményben garantáltan nem fogunk csalódni.

A párologtatás sem tűnik olyan rossz ötletnek. A szegfűszeg, a naracs, a levendula, a citrom illóolaj – mindegyik bevethető szúnyogűző célokra.

Ha profik vagyunk, akkor megpróbálkozunk a szúnyogűző testpermet készítésével is. Mire lesz ehhez szükség?

  • 1 dl vízre
  • 6-10 csepp szúnyogűző olajra
  • 20-30 percenkénti permetezésre

Ez elég egyszerűen hangzik, ugye? Természetesen az is érthető, ha ennél profibb megoldásokra vágyunk, ilyenkor speciális termékek után ajánlott néznünk.

Hogyan működik a Thermacell szúnyogriasztó készülék?

A Thermacell M30 egy hordozható készülék, amely hosszú órákon át megvéd minket a szúnyogokkal szemben akár egy 21 nm-es területen is. Nem kellenek vezetékek, elemek sem, bátran magunkkal vihetjük a szabadba. Éppen ezért, előszeretettel választják a horgászok, a vadászok és természetjáró szakemberek is.

A csendes bekapcsolás funkciója mellett a többirányú párologtató és a felfogató szintén hasznos lesz számunkra.

Mit gondolsz? Te maradnál a hagyományos módszerek mellett, vagy inkább a professzionális produktumokat választanád?