h i r d e t é s

Tedd sikeressé podcasttal a marketingstratégiádat!

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Tedd sikeressé podcasttal a marketingstratégiádat!

2022. december 01. - 08:19

A marketing az utóbbi néhány évben rohamos átalakuláson ment keresztül. Az információáramlás felgyorsulása másfajta stratégiát követel a marketing szakemberektől, mint azelőtt. Már nem elég, ha időnként reklámozzuk a céget, ha nem vagyunk folyamatosan jelen az online térben, kis túlzással olyan, mintha nem is léteznénk.

Forrás: brocasterz.com

Cégvezetőként valószínűleg tapasztaltad, hogy egyre fontosabb - a megbízható márka és minőségi termék- vagy szolgáltatásnyújtás mellett - az ügyfelek bizalmának elnyerése és megtartása. Ennek érdekében ma már minden cég igyekszik kapcsolatot tartani a vevőivel, céges közösségi média oldalakon, weboldalakon, YouTube csatornán vagy a LinkedIn oldalon keresztül.

Ezek mellett egyre több cég ismeri fel a podcastban rejlő lehetőséget, és szólítja meg ebben a formában a potenciális ügyfeleit. Ha vállalkozásod sikerességét szeretnéd növelni, akkor a podcast marketinggel is foglalkozó Brocasterz podcast ügynökség a műsortervezéstől a tanácsadáson át az utómunkát is magában foglaló kivitelezésig mindenben a céged rendelkezésére áll.

Hogyan készíts podcastot?

A podcast készítése előtt el kell döntened, hogy időt vagy pénzt szeretnél többet ráfordítani, ugyanis, ha magad készíted, valószínűleg több időbe és kevesebb pénzbe fog kerülni, mint ha kiszerveznéd külsős cégnek a folyamatot. Ez utóbbi esetben ugyan nagyobb költséggel, de részedről kevesebb energiaráfordítással jár a dolog.

Ahhoz, hogy valóban minőségi tartalommal, profi formában készüljön a podcast, érdemes szakemberekre bízni a készítést, vagy legalább mentorálást igénybe venni, hiszen hatékonyabb, ha mindenki a saját profiljába vágó feladattal foglalkozik.

Milyen a jó podcast?

Egy podcast nagyon sokféleképpen lehet jó. Ami a legfontosabb, hogy a te céged számára releváns tartalmat jelenítsen meg, és azokat az embereket szólítsa meg, akik a te potenciális ügyfeleid. Figyelemfelkeltő címmel, frappáns adásnévvel, tartalmas alcímekkel, a célközönségnek megfelelő stílussal készüljön.

A formátum szempontjából lehet állandó szereplős vagy egy műsorvezető változó vendégekkel. Az is fontos, hogy olyan képet alakítson ki a cégedről, ami hiteles. Az ügyfélbizalom szempontjából ugyanis meghatározó, hogy a cégedről - az ügyfélben a podcast alapján - kialakult kép feleljen meg a valóságnak, mert a csalódott ügyfeleket minden bizonnyal el fogod veszíteni.

Podcast mint marketingeszköz

A podcastot sok emberhez kell eljuttatnod, ezért minden lehetőséget ki kell aknázni. Jelenítsd meg a közösségi média oldalaidon, készíts az adásokról blogbejegyzést a weboldaladon, tedd fel a YouTube-ra. Hirdesd a közösségi média felületeken, figyeld a mérőszámokat! Az, hogy hány ember hallgatta meg, mennyi volt a hallgatott műsoridő, hasznos visszajelzés lesz a számodra.

A podcast ma még olyan kiaknázatlan marketingeszköz, amivel előnyre tehetsz szert a céged tevékenységi körébe tartozó piacon.