h i r d e t é s

Telefonon hallgatta végig az apa, ahogy lányát széttépi egy medve

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Telefonon hallgatta végig az apa, ahogy lányát széttépi egy medve

2020. augusztus 27. - 06:09

Fekete medve ölt meg egy 44 éves nőt a kanadai Saskatchewan tartományban, lakott vidékektől távol eső nyaralójuk közelében, az áldozat éppen telefonon beszélt az édesapjával.

A kép illusztráció! - Forrás: The Guardian

A helyi lapok keddi beszámolója szerint a baleset múlt hét csütörtökén történt. A tartományban rendkívül ritka a végzetes medvetámadás, 1983 óta nem történt ilyen a kanadai hegyi rendőrség (RCMP) szerint.

Stephanie Blais és férje, Curtis, valamint két kisgyerekük a tartomány északi részén lévő házukban tartózkodtak, amikor az anya műholdas telefonon hívta az édesapját. Egy helyi rádiónak Hubert Esquirol elmondta, hogy lánya azért hívta, mert gondjaik akadtak a vízellátással, és a férjének sikerült a hibát megjavítania.

"Ezután azt mondta a fiának, Elinek, hogy szaladjon be a házba egy antennáért" - mondta Esquirol, aki ezután már csak tompa torokhangokat hallott.


Forrás: Yahoo News Canada

"Pár percig még tartottam a vonalat, aztán megpróbáltam újrahívni. A hangok nagyon felkavaróak voltak. Eszembe jutott, hogy megtámadhatták, de ez nagyon valószínűtlen volt" - tette hozzá.

Az Edam városba való Blais család sok időt töltött a kis házban, tisztában voltak azzal, mi a teendő, ha medve tűnik fel.

Esquirol arra gyanakszik, a lánya távolabbra sétált a háztól, hogy jobb legyen a műholdvétel. Úgy véli, a hím medve hátulról, az erdő felől közelítette meg, így a nő nem láthatta.

A férj is megjelent, paprikapermettel próbálkozott, ami csak még jobban feldühítette az állatot, ezért Curtis fegyvert fogott és két lövéssel megölte a ragadozót.

"Addigra Stephanie-nak már nem volt tapintható a pulzusa, lélegeztetni próbáltam, de menthetetlen volt" - mondta el.

A súlyosan sebesült nőt Buffalo Narrows-i kórházba vitték légi úton, ott azonban csak a halálát tudták megállapítani. A férj és a két gyerek sértetlen maradt. (MTI) / atv.hu