h i r d e t é s

Titkos náci bázis bukkant fel egy antraktiszi hasadékban

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Titkos náci bázis bukkant fel egy antraktiszi hasadékban

2017. március 13. - 09:40

Egy civil katonai alvállalkozó szerint menekíti az amerikai hadsereg a kutatókat egy antarktiszi bázisról. Az oroszok viszont jégtörő hadihajókkal indultak a déli kontinens partjaihoz.

A védelmi ipari cég, amelynél az informátor dolgozik főként speciális szerszámokat és elektronikus alkatrészeket forgalmaz az amerikai hadsereg és a tengerészgyalogság számára. A férfi azt állítja, hogy vészhelyzetre hivatkozva váratlanul behívták a bázisra. Odaérve több magasrangú tisztet látott, akik szokatlanul idegesnek tűntek.

Végül az eligazításon kiderült, hogy azonnal több új futómű alkatrészt kell az Antarktiszi bázisokra szállítaniuk, mert minden igénybe vehető repülőgépre szüksége lesz a hadseregnek

egy sürgős és nagyszabású kiürítési művelethez. A pánikszerű evakuálásra nem adtak magyarázatot.

Az antraktiszi Halley VI kutatóállomást a déli sarki tél (márciustól-novemberig) beállta előtt a legtöbb alkalmazott elhagyja, és csak egy maroknyian maradnak a nélkülözhetetlen feladatok ellátására.

A hivatalos közlemények szerint a 150 méter vastag selfjégen, amelyen a a bázis is állt, hatalmas repedés jelent meg. Bár ezt már évekkel ezelőtt észlelték, de most úgy tűnik a repedés tágulni kezdett és attól tartanak, hogy a hatalmas méretű terület leszakadhat az Antarktiszról… Ezért óvintézkedésként nem csak a kutatókat szállítják el, hanem az egész bázist lebontják és elszállítják…

Sokan furcsának tartják a hirtelen és teljes evakuálást, hiszen a bázist pont azért könnyűszerkezetű elemekből építették, hogy bármikor odébb tudják költöztetni… Az összeesküvés-elméletek kedvelői rögtön kutakodni kezdtek a témában.

Kiderült, hogy az elmúlt hónapokban az orosz Balti Flotta különös érdeklődést tanúsított az Antarktisz iránt. Több jégtörő hajó is a környéken kutakodott. Ráadásul pont a Lazarev tengeren, ahol a legendás náci Neuschwabenland, vagy más néven Új Svábia terület is található.

Ezt a területet kutatta a nácik egyik expedíciója is 1939-ben.

Néhány teória szerint azért, hogy egy titkos bázist létesítsenek a déli kontinensen.

Állítólag a II. világháború elvesztése után ide menekítették a tudósaikat, a földönkívüli szövetségeseiket, és mindent olyan kutatási és fejlesztési anyagot, amit nem akartak, hogy az ellenségeik kezére kerüljön. Ezt egy különös történet szerint az amerikaiak is meg akarták nézni maguknak a háború után, de a kiküldött flottát a víz alól előbukkanó azonosítatlan repülő tárgyak támadták meg. A vereség teljes volt…

Talán a hatalmas jégrepedés feltárt valami olyasmit, ami kapcsolatban állhat a titkos antarktiszi náci bázis legendájával.

Forrás: napiufo.hu / rejtelyekszigete.com