h i r d e t é s

Tíz embert eltemetett egy lavina Ausztriában

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Tíz embert eltemetett egy lavina Ausztriában

2022. december 26. - 06:16

Lámpákkal fésülik át a környéket, eddig egy embert sikerült kimenteni.

Forrás: Bergrettung weltweit/Facebook

A világ egyik legjobb síterepeként reklámozza magát a nyugat-ausztriai Lech/Zürs, ahol vasárnap lavina temetett be körülbelül 10 embert a Reuters jelentése szerint. 

Az APA osztrák hírügynökség közlése szerint eddig egy túlélőt találtak a hó alatt. Róla azt írja az ORF, hogy megsérült.

A lavina délután 3 óra körül csapott le, nem sokkal később több helikopter és mentőcsapat indult a túlélők keresésére. 100 ember vesz részt a kutatásban, amit a sötétedés után zseblámpákkal folytatnak. A mentés vezetője azt mondta, készen állnak, hogy akár egész éjjel folytassák a kutatást.

A pályákat délután 5 órakor lezárták, reggel 8-kor közlik majd, hogy lehet-e folytatni a síelést a közkedvelt terepen. (rtl.hu)

Frissítés (2022. december 26. 8:48)

Mind a 10 síelőt élve találták meg, akiket az ausztriai lavina után kezdek keresni

Vasárnap délután zúdult le lavina az ausztriai Lech Zürs alpesi síterületen, a 2720 méter magas Trittkopf hegycsúcs térségében.

Egy 200 fős kutatócsapat helikopterekkel, kutyákkal kezdett keresni 10 síelőt. Éjjelre mindannyiukat sikerült megtalálni - jelentette a helyi rendőrség. Információik szerint szerint mindenkit kimentettek.

A megtalált síelők közül 4-en sérültek meg, egyiküket kórházba kellett szállítani. (Guardian)