h i r d e t é s

Több száz milliót ért egy elfogott román bűnöző

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Több száz milliót ért egy elfogott román bűnöző

2021. augusztus 27. - 09:10

222 milliós nyomravezető díj járt az elfogott román bűnözőért

Dumitru Daniel Bosogioiu - Forrás: FBI

Tíz év után kapták el Bukarestben azt a 40 éves férfit, akiért a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI)  750 ezer amerikai dollár (222 millió forint) nyomravezetői díjat tűzött ki – tájékoztat róla a Főtér.

Több száz millió dolláros kárt okozott az a bűnszervezetet az Egyesült Államokban, melynek oszlopos tagja volt az a 40 éves román férfi, Dumitru Daniel Bosogioiu, akit 2012 óta keresett az FBI, és akit szerda (augusztus 27.) délben Bukarestben fogtak el. A férfit számos dologgal vádolják, például internetes csalással, pénzmosással, illetve útlevél-hamisítással. A csaló és társai amerikaiak tucatjait vezette meg többek között luxusautók és más vagyontárgyak fiktív hirdetéseivel, melyekért előleget kértek a vásárlóktól, majd amikor a pénz megérkezett a számlájukra, ők eltűntek a világhálóról.

Miután lebukott Dumitru Daniel Bosogioiu is lelépett az államokból és egészen az elfogásáig nem is tudtak róla. Az FBI ügynökei minden követ megmozgattak, hogy előkerítsék, nem volt véletlen a magas nyomravezetői díj. Végül egy füles alapján a bukaresti II. kerületi rendőrség talált rá a bűnözőre, akit szerda délben elfogtak a román fővárosban. Minden bizonnyal gyorsan végrehajtják a kiadatási eljárást, majd a férfit átadják az amerikai hatóságoknak. (Index)