h i r d e t é s

"Turi berángatott egy fiút a vécébe, majd ott agyba-főbe verte "

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

"Turi berángatott egy fiút a vécébe, majd ott agyba-főbe verte "

2021. november 06. - 08:54

Kiss Noámi írónő szerint az úszóedző "végezte el a piszkos munkát" Kiss László segítőjeként.

A kép illusztráció! - Forrás: pixabay.com

Tehetségként kerültem a Spartacusba, Kiss László volt a vezetőedző, Turi a segítője. Kiss sosem alkalmazott testi fenyítést, de elképesztő kemény edzésadagot írt elő. Ha valaki nem teljesített megfelelően, akkor jött Turi, a piszkos munkát ő végezte el. Az is előfordult, hogy berángatott egy fiút a vécébe, majd ott agyba-főbe verte.

Ezt Kiss Noémi író nyilatkozta a Blikknek. Kiss gyerekként ígéretes úszónak számított, Egerszegi Krisztina edzéstársa volt. A Blikk azért kérdezte meg, mert Cseh László pár nappal ezelőtt egy interjúban arról beszélt, hogy Turi György, a híres úszóedző fizikai erőszakot alkalmazott az edzéseken.

A saját spartacusos tapasztalatairól Kiss azt mesélte, hogy

Egerszegi Krisztina edzőtársa voltam, együtt féltünk, sírtunk, rettegtünk a tréningeken, próbáltuk kezelni a magunk módján a helyzetet. Még az is enyhített a fájdalmunkon, hogy az edzőkre gúnynevet akasztottunk. Ha így hívtuk őket egymás között, az már vigaszt jelentett.

Kisst csak azért lepte meg Cseh előjövetele, mert az írónő azt hitte, az ő gyerekkorában megszokott verés a nyolcvanas-kilencvenes évekre eltűnt az uszodákból. Kiss szerint Csehnek korábban az úszószövetség elnökségi tagjaként módja lett volna felvetni ezt a témát és “a szövetségi kapitány Sós Csaba sem beszélt, pedig dolgozott együtt Turival, és ismerte a módszereit.”

Kiss szerint ő és a kortársai máig nem tudták túltenni magukat az erőszakon és erről zárt fb-csoportjukban szoktak beszélgetni. Az írónő szerint Cseh kiállása elismerésre méltó ás várja, hogy Egerszegi is meséljen a történtekről. (444.hu)