h i r d e t é s

Újabb, 6,4-es erősségű földrengés volt a török-szíriai határnál

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Újabb, 6,4-es erősségű földrengés volt a török-szíriai határnál

2023. február 20. - 19:45

Egy 6,4-es erősségű földrengés rázta meg Törökország déli és Szíria északi részét, amelyet két héttel korábban két erős földrengés is sújtott. Az akkori földrengésekben és utórengéseikben több mint 46 ezren meghaltak a két országban.

Emberek egy 6,4-es erősségű földrengés után hétfőn a dél-törökországi Antakyában - Forrás: REUTERS/BBC

Az újabb rengés epicentruma a török katasztrófavédelem (AFAD) szerint 2 kilométeres mélységben volt Defne városánál, és Egyiptomban és Libanonban is érezni lehetett. A Reutersnek hétfő este két szemtanú is arról beszélt, hogy Antakya városában további károk keletkeztek több épületben.

A BBC szerint egyelőre még nem tudni, hogy a hétfő esti újabb földrengés mekkora károkat okozott, és vannak-e áldozatai. A török hatóságok több mint hatezer utórezgést regisztráltak az elmúlt két hétben, de a BBC helyszíni tudósítói szerint a hétfő esti a korábbiaknál jóval erősebbnek érződött a helyszínen is.

Február 6-án egy 7,7-es és egy 7,6-os erősségű földrengés rázta meg a törökországi Kahramanmaraş tartományt. A földmozgás tíz törökországi tartományban és Szíriában okozott károkat. (Telex)