h i r d e t é s

Újabb fordulat az M0-son elgázolt 92 éves férfi balesete ügyében

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Újabb fordulat az M0-son elgázolt 92 éves férfi balesete ügyében

2023. május 07. - 08:55

Többen is megálltak miután elütöttek egy 92 éves román férfit az M0-son. Korábban arról szóltak a hírek, hogy tucatnyi autós hajthatott át a férfin a sötétben.

Fotó: police.hu

Nem igaz, hogy nem állt meg egyetlen autó sem azután, hogy vasárnap késő este halálra gázolták az M0-s körgyűrűn a 92 éves román férfit – mondta el a Telexnek Balogh Csilla Tünde, az áldozat családját képviselő ügyvéd. Kiderült, hogy a szerencsétlenség után a gázoló autó mögött közlekedő második és harmadik autó is megállt, ők azonban már nem tudtak segíteni az idős férfin.

Halálra gázoltak egy idős, romániai férfit az M0-áson vasárnap este. A gázolás után a sofőr segítségnyújtás nélkül elhajtott a helyszínről. Pontosabban megállt, de aztán tovább ment.

Az ügyvédnő szerint erősen sérült volt a furgon, amelyet később Diósdon egyszerűen "elhagytak".

A gázolót és társait továbbra is keresik a rendőrök, de a Balogh Csilla Tünde elmondása szerint jelenleg „forró nyomon vannak”, így vélhetően előkerülnek majd.

A többi autósnak – különösen azoknak, akik megálltak – nincs felelőssége, ők megtették azt, amit meg kellett tenniük. Az ügyvéd hozzátette: amennyiben a 92 éves férfit elgázoló autós megállt volna, és a KRESZ előírásai szerint megpróbált volna valamilyen formában segíteni, akkor őt segítségnyújtás elmulasztása miatt nem lehetne felelősségre vonni. (Infostart)