h i r d e t é s

Vasárnap átmenetileg itt-ott kisüthet a nap, és hideg lesz

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Vasárnap átmenetileg itt-ott kisüthet a nap, és hideg lesz

2023. január 29. - 05:08

Láthatunk hópelyheket, és fagyokra is számíthatunk. Napközben pedig az élénk, erős szél miatt is hidegebbnek érezhetjük az időt.

Naposabb és felhősebb tájakkal, valamint időszakokkal is találkozhatunk, de számottevő csapadék sehol sem várható, legfeljebb csak átmenetileg szállingózhat helyenként a hó. Többfelé élénk, néhol akár erős lökések is kísérhetik az északi-északnyugati szelet. Reggelre néhol pára, köd képződhet.

Hajnalban -8 és 0, kora délután 0 és 5 fok között alakulhat a hőmérséklet.

Hétfőn reggel sokfelé kisüthet a nap, majd délelőtt északnyugat felől egyre többfelé beborul az ég, és délután egyre több helyen előfordulhat eső, havas eső, kisebb havazás. Élénk, erős lesz a nyugati-délnyugati szél. Fagyos lesz a hajnal, -8 és -2 fok között alakulhat a minimum-hőmérséklet. Napközben 1-7 fokot mérhetünk.

Orvosmeteorológia

Iidőjárási front nem lesz felettünk, de a hidegebb idő miatt a hidegfrontra fokozottan érzékeny körében tünetek jelentkezhetnek.

Fejfájás, görcsös panaszok előfordulhatnak, illetve felerősödhetnek a kopásos jellegű ízületi fájdalmak is.

Továbbra is jelentkezhet alvászavar, emiatt dekoncentráltak, tompábbak lehetünk napközben.

A felhősebb, borongósabb tájakon élők kedvtelenek, lehangoltak lehetnek.

A szelesebb tájakon élők körében tovább fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, ingerlékenység, nyugtalanság is jelentkezhet.

Nagy lesz a megfázásveszély, ezért öltözzünk melegen, rétegesen, figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

idokep.hu / idojaras.hu / met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.