h i r d e t é s

Végleg törölték a Pesti Srácok YouTube-csatornáját

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Végleg törölték a Pesti Srácok YouTube-csatornáját

2023. március 25. - 06:13

Többszörös figyelmeztetés után.

A törlés híréről maga a Pesti Srácok számolt be a honlapján.

A lap munkatársai február elején kaptak a videómegosztó portáltól egy még korlátozással nem járó figyelmeztetést, majd ezután újabb szabálysértést követtek el, amit a YouTube ezt egy hetes tiltással, felfüggesztéssel büntetett.

Média1 cikke szerint Jeszenszky Zsolt Hardcore Hobbista című műsorának két különböző adásában talált tiltott tartalmat a YouTube.

Mivel a YouTube szerint háromszor is megsértették a vállalt feltételeket, ezért kapta meg a PS TV a végleges törlésről szóló döntést csütörtökön este.

Nem ez volt az első eset, hogy törölték a PS tartalmait: három évvel ezelőtt már törölte a videómegosztó az akkori csatornát. Az ügy miatt akkor tüntetést is szerveztek a Google székházához. (szmo.hu)

A YouTube állásfoglalása a Pesti Srácok YouTube csatornájának megszüntetésével kapcsolatban

A MÁSODIK CSATORNA MEGSZÜNTETÉSÉVEL KAPCSOLATOS ÁLLÁSFOGLALÁS:

“Minden felhasználó vállalja az Általános Szerződési Feltételeink és a Közösségi Irányelveink betartását, amikor regisztrál a YouTube-ra. Amikor a felhasználók megsértik ezeket a feltételeket, például a gyermekek biztonságára vonatkozót, vagy az intézkedéseink megkerülését tiltót, akkor a csatornáikat, illetve minden további új csatornájukat megszüntetjük. A PsTV csatornát azért szüntettük meg, mert annak létrehozásával megkerülték a Pesti Srácok csatorna megszüntetésére irányuló intézkedésünket, amelyet a gyermekek biztonságára vonatkozó feltételek megsértése miatt távolítottunk el 2020 februárjában.

A VÉLEMÉNYNYILVÁNÍTÁS SZABADSÁGÁVAL KAPCSOLATOS ÁLLÁSFOGLALÁS:

“Irányelveink nem egyes nézőpontok szerinti tartalmakra vonatkoznak – azokat egyformán alkalmazzuk. Automatizált rendszereink nem úgy vannak tervezve, hogy egyénekhez vagy csoportokhoz tartozó tartalmakat politikai szempontok vagy egyéb tulajdonságok, például nemi vagy szexuális irányultság alapján szűrjenek. A tartalmakat felülvizsgáló munkatársainkat pedig úgy készítettük fel, hogy ne vegyék figyelembe a feltöltő személyét, és azt sem, hogy egyetértenek-e vagy sem a videóban szereplő álláspontokkal.”