h i r d e t é s

Verőfényes napsütés közeleg, néhol felhők zökkenthetik ki belőle a szerdát

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Verőfényes napsütés közeleg, néhol felhők zökkenthetik ki belőle a szerdát

2020. március 18. - 06:12

Szerdán délelőtt változóan felhős lesz az ég, hosszabb-rövidebb időre mindenhol kisüt a nap. - írja az idojaras.hu.

Délután a változó mennyiségű felhőzet mellett a hegyvidéki területeken futó záporok alakulhatnak ki. Mérsékelt lesz az északi szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 13, 18 fok között alakul.

Orvosmeteorológia

Szerdán nem érkezik fölénk front. Az erőteljes nappali felmelegedés fokozza a fejfájósok panaszait. - írja a meteoklinika.hu.

Szerdán anticiklonális hatás érvényesül, front nem érkezik a Kárpát-medence térségébe. Az éjszakai lehűlés mérséklődik, légköri fagyra már nem kell készülni, ez pedig az elmúlt napok után igazi örömhír az ízületi bántalmakkal küzdők számára. Bár fagyni nem fog, a megfázásveszély nagy, ami miatt nem szabad megfeledkezni a réteges öltözetről.

Kora délután a hőmérséklet csúcsértékei többfelé elérik a 15 fokot, de helyenként 17-18 fokos melegnek örülhetünk. A melegedés hatására szűnni nem akaró migrénes panaszok jelentkezhetnek az arra érzékenyeknél. A fejfájás enyhítése érdekében javasolt a megszokottnál több folyadékot fogyasztani és megpróbálni tudatosan is kerülni a stresszes helyzeteket.

A következő napokban tartósabban várható, hogy az átlagos felett marad a hőmérséklet, ez pedig emésztési panaszokat okozhat a fokozottan érzékenyeknél. Ezen panaszok mérséklése érdekében lehetőleg kerülje a puffasztó ételek és inkább fogyasszon sovány húsokat, valamint a halból készült fogásokat.

Szabadtéri programoknak kedvez az idő, de továbbra is ajánlott kerülni a tömeget és zsúfolt tereket. A járványok terjedésének gátat szabhat, ha odafigyel a megfelelő higénia betartására és sűrűbben mos kezet. 

A pollenszint kissé nő. Az allergiások körében orrfolyás, tüsszögés és nehézlégzés jelentkezhet. A tüneteken enyhíthet, ha kerüli a tejtermékek fogyasztását és sűrűbben mos kezet, valamint hajat.

A közlekedés során veszélyes időjárási jelenség nem várható, de ennek ellenére vezessen óvatosan és legyen mindig körültekintő.

Vezető tünet a mai napon: fejfájás. 

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.