h i r d e t é s

Visszatér a felhős, borongós idő

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Visszatér a felhős, borongós idő

2022. december 02. - 05:42

A nyugati megyékben télies idővel indul a tél, a következő egy hétben viszont inkább a késő ősz lesz a jellemző több alkalommal esővel.

Borult lesz az ég. A Dunántúlon és középen többfelé, keleten, északkeleten elszórtan várható csapadék: az Észak- és Nyugat-Dunántúlon havas eső, a Dunántúli- és Északi-középhegységben és az Alpokalján havazás, másutt eső lesz a jellemző. A hegyekben pár centiméteres hóréteg kialakulhat. Az esti óráktól csökken a csapadékhajlam. A légmozgás gyenge marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 5 fok között várható. Késő este -1, +4 fok valószínű.

Szombaton erősen felhős, borongós lesz az ég, keleten, északkeleten lehetnek rövid napos időszakok. Nyugaton kisebb mennyiségű csapadék előfordulhat eső, néhol havas eső formájában. A délkeleti, keleti szél a dunántúli és középső tájakon több helyen feltámad, másutt gyenge, mérsékelt lesz. Napközben 4-9 fok várható.

Vasárnap sok felhő lesz fölöttünk, eső napközben főként délen és a Dunántúlon alakulhat ki. A keleties szelet a Dunántúlon és a középső tájakon kísérhetik élénk, erős széllökések. A csúcshőmérséklet 4 és 10 fok között alakulhat.

Orvosmeteorológia

Kettős fronthatás érvényesül.
Fejfájás, szédülés, migrén jelentkezhet, ingadozhat a vérnyomás.
Gyengül a koncentrációs képesség, tompábbak lehetünk.
A borús idő negatív hatással lehet a hangulatra, közérzetre, jellemző lehet a fáradékonyság, levertség.
Nagy lesz a megfázásveszély, ezért ajánlott a meleg, réteges öltözet.
Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

idokep.hu / idojaras.hu / met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.