h i r d e t é s

Visszavontak egy többmilliárdos munkaerőpiaci EU-s pályázatot

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Visszavontak egy többmilliárdos munkaerőpiaci EU-s pályázatot

2018. február 10. - 07:06

A pályázat egyébként a kevésbé fejlett régiókban székhellyel vagy telephellyel rendelkező nonprofit szervezeteknek adott volna támogatást a hátrányos helyzetű személyek munkaerő-piaci integrációjának segítése érdekében. - írja a Portfolio

Szűkszavú közlemény jelent meg a minap a hivatalos uniós pályázati oldalon,

"A Széchenyi 2020 keretében megjelent „Hátrányos helyzetű személyek munkaerő-piaci integrációjának segítése helyi eszközökkel” című (EFOP-1.1.7-17 kódszámú) felhívás a 1037/2016. (II.9.) Korm. határozat alapján visszavonásra került."

Az EFOP-1.1.7-17 kódszámú pályázatot tavaly márciusban hirdették meg 6 milliárd forintos kerettel és azt tervezték, hogy 60-200 darab projektet támogatnak majd belőle 30-100 millió forint közötti vissza nem térítendő támogatással. 

A pályázat egyébként a kevésbé fejlett régiókban székhellyel vagy telephellyel 
rendelkező nonprofit szervezeteknek adott volna támogatást a hátrányos helyzetű személyek munkaerő-piaci integrációjának segítése érdekében. A cél az volt, hogy a szervezetek a projektjük megvalósításával járulnak hozzá a foglalkoztatás területi különbségeinek csökkentéséhez, valamint a társadalmi felzárkózás folyamatához, a hátrányos helyzetű csoportok munkaerő-piaci helyzetének javításával. (portfolio.hu)