h i r d e t é s

Your Planet

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Your Planet

2020. december 21. - 16:28

Novák-Feudál Katalin, Orbán hímsoviniszta családügyi minisztere megint alakított!

Novák Katalin tárcanélküli miniszter - Forrás: Facebook

Hogy aszongya: nem baj, ha egy nő kevesebbet keres, mint egy férfi/a férje! Úgyis az a dolga, hogy szüljön, ellássa a családját. Mellé, ha akar, dolgozhat is!

Na, mármost! A már a viktóriánus kor vége felé is begyöp, a nők képességeit, társadalmi kötelezettségvállalásra és teljesítményre való képességét, a nemek közti egyenlőséget tagadó, a nőket alsóbbrendű, az „urának” alárendelt, mindenben engedelmeskedni kötelesnek deklaráló modell, melyet a nyugati világ száz éve elvetett, és melyet leginkább a katolikus egyház képvisel, de állami politikaként
azóta eddig Európában csak Hitler hirdetett meg (német lányok, asszonyok, szüljetek, szüljetek, és a haza fényre derül!), Kövér, Semjén és mások által állandóan melegen tartott családpolitikává avanzsált az Orbán-érában.

Pontosabban: politika, de nem család. Mi ebben a család? Még Hitler is egyenesebb volt. Nem hadolvált a családról. Kimondta a frankót: a náci német hazának szüksége van leendő ágyútöltelékekre!

Orbán és a tettestársai a konyhába, a hálószobába száműzik a nőket. Száműznék. Mert azért a világ ezen már túl van. Magyarország is. A szüfrazsettek, Marie Curie, Simone de Beauvoir, Valentyina Tyereskova, Margaret Atwood, Margaret Thatcher, Angela Merkel, Jacinda Ardern, a háborúban a frontokon harcoló, a gyárakban a gépeket a férfiak helyett kezelő, vagy traktorista lányok, asszonyok, a millió orvos, mérnök, tudós, üzletasszony, női politikus példája hatott. Kozmutza Flóráé, Kaffka Margité, Szenes Hannáé, Janikovszky Éváé, Polgár Judité is.

(Meg a szükség: a kétkeresős családmodell.)

És a gender- az LMBTQ mozgalomról, a férfi/nő kapcsolat kizárólagosságát teljes joggal opponálókról, a családon belüli-, illetve az egyébként a nők elleni erőszak megfékezéséért küzdőkről még nem is beszéltem.
Novák Katalin végtelenül ostoba!

Nem tűnik föl neki, hogy miközben az őt is a 2. sorszám alá tagozó Kövér segédjének szerepében ténykedik, az Isztambuli Egyezmény ratifikálása ellen ágál, a többi nővel együtt saját magát is porig alázza! Vagy lehet, hogy észreveszi. Csak jól megfizetik érte. Bármelyik az ő gondja!

Mindenesetre: ez nem a mi világunk! Meghagyjuk nektek! Már csak egyetlen kérdésem van hozzá: a tányérnyi méretű Fidesz-fülbevalóját alvás közben a paplan alatt, vagy fölött tartja? Mert, hogy éjjel-nappal viseli, az nem kérdés! Szüksége lehet állandó megerősítésre! Amihez a miniszteri fizetés se elég.