h i r d e t é s

Zúgolódnak a magyar rabok, amiért az Orbán-kormány szélnek ereszti a külföldi embercsempészeket

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Zúgolódnak a magyar rabok, amiért az Orbán-kormány szélnek ereszti a külföldi embercsempészeket

2023. május 20. - 07:30

Van olyan büntetés-végrehajtási intézet, ahol már érezhetően megnőtt a feszültség a magyar és a külföldi elítéltek közt.

A kép illusztráció! - Forrás: Ujvári Sándor/MTI/MTVA

„A magyar rabok természetesen érdeklődnek és háborognak” - írta egy büntetés-végrehajtási intézet névtelenséget kérő dolgozója az RTL Híradónak.

Mindez azt követően történt, hogy az Orbán-kormány egyik rendelete értelmében azzal a megkötéssel szabadulhatnak a külföldi embercsempészetért elítéltek, hogy három napon belül elhagyják Magyarországot. Nemrégiben rejtett kamerán rögzítették, miként is néz ki mindez a gyakorlatban: öt rabot fyakorlatilag simán elengedtek a szombathelyi börtönből.

Azt lehetetlen ellenőrizni, hogy valóban elhagyják-e az országot. 

A már említett bv-dolgozó szerint már van olyan intézet ahol a rendelet miatt már érezhető a feszültség a magyar és a külföldi fogvatartottak között, ráadásul ő maga nem érti, hogy miért vannak jogerős ítéletek, ha azoknak a felét sem töltik le az elítéltek. – A nyelvi problémák miatt plusz költséget jelent az egyébként is túlzsúfolt börtönökben ezeknek a személyeknek a bent tartása, ezért ők kapnak egy olyan különleges kedvezményt, ami nem indokolt, tehát igazságtalan – nyilatkozta a csatorna megkeresésére a Magyar Ügyvédi Kamara korábbi elnöke, Bánáti János. (Népszava)