h i r d e t é s

100-300 percet késnek a vonatok a Pozsony-Párkány vonalon

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

100-300 percet késnek a vonatok a Pozsony-Párkány vonalon

2019. augusztus 17. - 08:03

 

100-300 percet késnek a Pozsony főállomás –Érsekújvár –Párkány vonalon közlekedő vonatok – tájékoztat a közösségi hálón a Szlovák Vasúttársaság (ZSSK). Az utasoknak azt tanácsolják, más közlekedési eszközöket vegyenek igénybe.

Illusztráció - Felvétel: Matej Kalina/Plus Jeden Deň

„Hogy pontosan mekkora kár keletkezett, azt még nem lehet meghatározni. Egyelőre annyit tudunk, hogy valószínűleg egy markológép minkét vágány felett leszakította a felsővezetéket” – tájékoztatta a TASR hírügynökséget Tomáš Kováč, a vasút szóvivője, és hozzátette a vasúttársaság igyekszik megoldást találni a problémára.

A nemzetközi vonatokat valószínűleg Rajka felé irányítják, a többi utas számára igyekeznek más közlekedési lehetőséget találni. „Most még nem tudjuk megmondani, pontosan hogyan lesz, diszpécsereink keresik a megoldást” - tette hozzá. (ujszo.com)

Frissítés (2019. augusztus 17. 9:01)

Ismét az eredeti útvonalon járnak a a szlovákiai nemzetközi járatok

Szombat hajnaltól ismét az eredeti útvonalon, Párkány és Szob érintésével járnak a szlovákiai nemzetközi járatok - közölte a Mávinform szombaton az MTI-vel.

A közlemény szerint péntek délután a Deáki és Vágsellye közötti vasúti átjárónál egy teherautón szállított munkagép szakította le a felsővezetéket és rongálta meg a jelzőket, ezért a nemzetközi vonatok kerülő útirányon, a rajkai határállomás érintésével, jelentős késéssel közlekedtek péntek éjszakáig.


 

h i r d e t é s