fbpx 100 forintot gyengült a forint az euróval szemben az Orbán-kormány(ok) alatt | CIVILHETES

h i r d e t é s

100 forintot gyengült a forint az euróval szemben az Orbán-kormány(ok) alatt

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

100 forintot gyengült a forint az euróval szemben az Orbán-kormány(ok) alatt

2022. január 09. - 14:54

 

Ellenzék: "Belátható közelségbe kell hozni az euró bevezetését"

A kép illusztráció! - Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Magyarországnak olyan új kormányra van szüksége, amely gazdaságpolitikájával visszaszerzi a piac bizalmát és belátható közelségbe hozza az euró bevezetését - mondta az ellenzék Budapest 13. számú választókerületi közös képviselőjelöltje vasárnap, az MSZP Facebook oldalán közvetített sajtótájékoztatón.

Vajda Zoltán hangsúlyozta, a magyar fizetőeszköz 12 év alatt 100 forintot, vagyis 37 százalékot gyengült az euróval szemben, ami a legnagyobb értékvesztés a régióban.

Az ellenzéki politikus szerint mindez a kormány gazdaságpolitikája miatt történt. A kabinet ugyanis tudatosan ki akarja szolgálni a külföldi kézben lévő multinacionális vállalatokat, amelyek így egyre több forintbevételre tesznek szert, miközben egyre olcsóbb számukra a munkaerő - mondta.

Vajda Zoltán közölte: a forint gyengüléséhez hozzájárult a Magyar Nemzeti Bank "puszta nyerészkedése", a jegybank ugyanis 500 milliárd forint hasznot szerzett az euró erősödéséből.

A növekvő infláció miatt ugyanakkor minden magyar a vesztese a gyengülő forintnak, hiszen a lakosságnak a hitelek törlesztőrészlete és a külföldről importált termékek ára is megemelkedett - mondta az ellenzéki jelölt. (MTI)

 


 

h i r d e t é s