h i r d e t é s

135 milliót kaptak takarítógyakornokok képzésére a szekszárdi fideszes képviselő családi cégei

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

135 milliót kaptak takarítógyakornokok képzésére a szekszárdi fideszes képviselő családi cégei

2018. május 24. - 19:57

 

Az állam az EU pénzéből 3 millió forinttal támogatta minden egyes takarító képzését. - írja a 168ora.hu.

Fajszi Lajos, volt szekszárdi fideszes önkormányzati képviselő és családtagjai már 5 trafikot köszönhetnek a Fidesznek. Ezen kívül takarítócégük több százmilliós megrendelést kap a magyar államtól, négy év alatt pedig további 135 milliót kaptak gyakornokok képzésére

– számolt be az ügyről Hadházy Ákos a csütörtöki Korrupcióinfón.

Fajszi ügyeiről a hvg.hu számolt be 2015-ben. Megírták, hogy egymás után nyerte a képviselő és testvére takarítócége az állami és önkormányzati megrendeléseket, és 2015-ben majdnem dupla áron végezték 19 helyi intézmény takarítását, mint egy évvel korábban.

Bevételeik többsége állami megrendelésekből származik, de ezt kiegészítették még uniós forrásokkal is. A Fajszi-család egyik vállalkozása a négyből, az Ingatlankorzó Kft. minimális forgalma ellenére több pénzt kapott gyakornokok képzésére, mint amennyi az éves bevétele volt. Egy másik cégük, az F&F Kft. például húszmilliót kapott három takarító, két parkgondozó és két adminisztrátor gyakorlati képzésére, vagyis az EU hárommillió forinttal járult hozzá minden takarító képzéséhez.

A pénz egy részéből ráadásul a vállalkozás számára szükséges gépeket vásároltak, például takarítógépet és fűnyírókat. A támogatásból a négy pénzügyes és adminisztrátor gyakornok részére is vásároltak gépparkot: 2 iMac számítógépet, aminek nettó értéke 968 480 forint darabonként, és egydigitális színes másolót, aminek nettó értéke 985 ezer Ft.

A vállalkozás indoklása szerint 

Ezen eszközök a fiatalok elsődleges munkavégzését biztosító alapeszközök, melyek nélkül jövedelemtermelő munkát nem tudnának végezni.

Hadházy kiemeli, hogy az ilyen ügyek miatt is szükség van az Európai Ügyészségre,

hiszen a magyar ügyész nyilván mindent törvényesnek mond majd.

168ora.hu


 

h i r d e t é s