h i r d e t é s

18 karátos aranybudi miatt fő az angol rendőrök feje, ellopták Churchill szülőházából

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

18 karátos aranybudi miatt fő az angol rendőrök feje, ellopták Churchill szülőházából

2019. szeptember 16. - 08:23

 

Az eset az angliai Woodstockban található Bleinheim kastélyban esett meg, ahol egy reggel arra ébredtek, hogy lába kelt az egyik mellékhelységből a 18 karátos arany WC-csészének. - írja a bumm.sk.

Forrás: hirado.hu

A szörnyűség csütörtökre virradóra történt, és a helyi rendőrség szerint a buditolvajok komoly kárt és csőtörést is okoztak a lopás során

– számolt be a Noizz.hu a Mirror cikke alapján.

Az 1 millió font értékű (átszámítva körülbelül 380 millió forint) csészét egyelőre nem találják, a rendőrség annyit közölt, az üggyel kapcsolatban letartóztattak egy 66 éves férfit.

A Blenheim kastély egyébként Winston Churchill szülőhelye, az ellopott aranybudit pedig egy különleges kiállítás miatt szerelték be az épületbe. A Maurizio Cattelan által megalkotott tömör arany WC-csésze eredetileg a New York-i Guggenheim múzeumban szokott állni és állítólag olyannyira népszerű látványosság, hogy külön időpontot kell foglalni hozzá, a látogatók pedig mindössze 3 percet tölthetnek el testnedvek ürítésének legelőkelőbb oltárán – ugyanis a WC nem csak látványos, hanem működik is.

bumm.sk


 

h i r d e t é s