h i r d e t é s

19 prostit futtatott egy magyar férfi Németországban

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

19 prostit futtatott egy magyar férfi Németországban

2015. szeptember 22. - 10:59
0 komment

 

Németországban dolgoztattak prostituáltként lányokat egy bűnszervezet tagjai - az ügyben most fejezte be a nyomozást és vádemelést javasol a rendőrség.

A gyanúsítottaknak a prostitúcióból legalább 380 millió forint bevételük származott - adja hírül az Origo, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda információira hivatkozva.

V. I. Zs. gyanúsított és társai a 2010 májusában, családi alapon létrejött bűnszervezetben hirdetés és ismerősök útján szervezték és irányították 19 fiatal nő Magyarországról Németországba szállítását. A sértetteket arra kényszerítették, hogy Berlinben prostitúciót végezzenek, amelyet napi szinten ellenőriztek és irányítottak. A lányok által keresett pénzt elvették, abból a szervezet tagjai fényűző életvitelüket finanszírozták Magyarországon és Németországban, a profitot ingatlanokba, nagy értékű gépjárművekbe, műszaki és luxuscikkekbe fektették.

Két éve fogták el őket

A bűnszervezet Magyarországon élő három tagját összehangolt akció keretében 2013. szeptember 23-án Miskolcon fogták el, negyedik - Németországban lévő - társukat ezzel egy időben a német rendőrség vette őrizetbe. A vezetők elfogása után V. L. vette át az irányítást, akit társával együtt 2014. április 1-jén fogtak el a magyar rendőrök. Mindannyiuk ellen fogva tartásuk mellett indítottak eljárást - közölte a rendőrség.

Felélték a pénzt

A nyomozás adatai szerint a bűnszervezet működése alatt a gyanúsítottaknak a prostitúciós tevékenységbőllegalább 380 millió forint bevételük származott,amelynek jelentős részét felélték. A nyomozók az eljárás során a gyanúsítottaktól csaknem 40 millió forint értékben foglaltak le ingóságokat és ingatlanokat, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal csaknem 150 millió forint adóhiányt állapított meg.

Volt már múltjuk

A nyomozás adatai szerint két gyanúsított már a bűnszervezet megalakulását megelőzően, 2005 januárjától Magyarországon, Németországban, Ausztriában és Svájcban foglalkoztatott prostituáltként lányokat, akik között fiatalkorú is volt. A rendőrség befejezte a nyomozást bűnszervezetben elkövetett kerítés és kitartottság miatt, és az iratokat nyolc gyanúsított esetében vádemelési javaslattal küldte meg az illetékes ügyészségnek.

 

origo.hu (Címlap: Fotó: Videa)


 

h i r d e t é s