h i r d e t é s

195 országgyűlési képviselő nem elégszik meg a parlamentben kapott alapfizetésével

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

195 országgyűlési képviselő nem elégszik meg a parlamentben kapott alapfizetésével

2022. május 04. - 13:23

Csak négy országgűlési képviselő van, aki megelégszik bruttó 1,3 milliós havi fizetéssel.

Forrás: RTL.hu

Hadházy Ákoson kívül csak két ellenzéki képviselő nem vesz fel plusz pénzt a parlamentben vagy a parlamenti frakcióban betöltött pozíciója után, a jobbikos Szabó Hajnalka és Végh Noémi kapja még csupán az 1,3 milliós alapfizetését. A kormánypárti képviselők közül pedig egyedül Navracsics Tibor az, akinek nincs országgyűlési vagy frakcióban viselt pozíciója, és egyelőre kormányzati sem.

Hadházy Ákos korábban azt kérte az ellenzéki képviselőktől: ne vállaljanak – ahogy ő fogalmazott – kamupozíciókat. Az RTL Híradó kiszámolta: 199 képviselői helyre összesen 253 olyan parlamenti pozíció jut, amely plusz pénzzel jár.

A képviselői fizetés a legutóbbi emelés után bruttó 1,3 millió forint. Egy bizottsági tagsággal együtt 1,6, kettővel már 1,8 millió forint jár egy képviselőnek. A bizottsági alelnökök pedig havi kétmilliót keresnek.

Aki bizottsági elnök, frakcióvezető-helyettes vagy az országgyűlés jegyzője, az bruttó 2,2 millió forintért dolgozik havonta. A parlamentbe jutott pártok frakcióvezetői egységesen 2,6 millió forintot keresnek.

A legtöbbet ebben a ciklusban is Kövér László keresi majd, havi 3,6 millió forintot. (rtl.hu)


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s