h i r d e t é s

24 millióval tartozik egy villanyszerelőnek Mészáros Lőrinc cége

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

24 millióval tartozik egy villanyszerelőnek Mészáros Lőrinc cége

2023. május 30. - 06:28

Az érintett hotel felújítására 1,5 milliárd forintos állami támogatást is elnyertek.

Forrás: RTL

A Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó bükki Hungest Hotel (előtte Répce) felújításán dolgozott egy villanyszerelő alvállalkozó, aki azt állítja, 24 millió forinttal tartoznak neki. Az ügyről először a Szabad Európa számolt be, azt közölve, hogy egy fejér megyei vállalkozót nem fizettek ki teljesen.

Most pedig az RTL Híradójának megszólalt a vállalkozó, akit kérésére csak keresztnevén, Sándorként mutattak be, és a cége nevét sem közölték. Azt mondta, a Zalaelektro Kft.-vel kötött szerződést, amely a szintén Mészáros érdekeltségbe tartozó ZÁÉV leányvállalata.

Az eredeti szerződés 57 millióról szólt, de Sándor szerint hamar kiderült, hogy több munkájuk lesz, mint amiről eredetileg szó volt. Azt mondta, többször jelezték, hogy le kéne papírozni a módosításokat, mire a projektvezető azt mondta, csinálják csak a munkát, minden el lesz számolva.

Sándorék ennek tudatában dolgoztak, de állítása szerint hoppon maradtak. Januárban kaptak egy új szerződést 60 millió forintról, de miután folyamatosan derültek ki a hiányosságok, még egy módosítás jött, 70 millióról.

Ezt viszont már nem írták alá, ugyanis szerinte nem szerepelt benne a hotel konyhájának felújítása, amin a tervek folyamatos változása miatt többször is dolgoztak. Sándor állítása szerint összesen 90 milliós munkát végeztek el, az őket szerződtető cég azonban csak 66 milliót ismert el hivatalosan. Sándorék ezek után június elején levonultak, most az ügyvédek próbálják megoldani a helyzetet. "Be tudjuk bizonyítani, hogy megcsináltuk a munkát" - fogalmazott Sándor, aki szerint a Zalaelektro e-mailen ezt el is ismerte feléjük.

A hotel felújítására 1,5 milliárdos állami támogatást is elnyertek, ezért az RTL nem csak az érintett cégeket, de az államot is megkereste az ügyben. Választ egyik helyről sem kaptak. (hvg.hu)