h i r d e t é s

3+1 kreatív LED szalag világítás ötlet otthonra

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

3+1 kreatív LED szalag világítás ötlet otthonra

2022. április 08. - 21:02

A LED szalagos fényforrások roppant népszerűek napjainkban, ami nem is csoda: alacsony fogyasztásuk mellett egyszerűen és kreatívan felhelyezhetők a kívánt felületre, így a szűkebb helyekre is csempészhetünk világosságot. A LED szalag méretre vágható, a megfelelő kábelezés mellett pedig gyakorlatilag végtelen hosszú szakaszokat is előállíthatunk otthonunk egyes helyiségeiben. Cikkünkben összeszedtünk néhány gyakori otthoni felhasználási lehetőségét ezen világítótestnek.

Konyhapult megvilágítása

A konyha a lakás egyik forgalmasabb helyisége, amelyet szinte mindennap használunk. Miután a konyhapulton zajlik a mosogatás és a főzési előkészületek java része, ezért ezen térrésznek a megfelelő megvilágítása funkcionalitás szempontjából is kritikus. A LED szalagok a konyhaszekrény aljára ragasztva ideális megoldást nyújtanak, mivel elegendő mennyiségű fényt szolgáltatnak a pultra, miközben nem vakítja el a felhasználót. A segítségükkel biztonságosabban és élvezetesebben lehet elkészíteni a finom ételeket.

Lépcsővilágítás LED szalagokkal

A lépcsővilágítás amellett, hogy stílusos, vezetőfényként is szolgál a ház lakói számára. A sötétben a lépcsőn történő közlekedés igen veszélyes is lehet, a nagy erejű fényforrás viszont elvakítja az embert. Ha a LED szalagokat a korlátra vagy a lépcsőfokok aljára helyezzük, nem fog káprázni a szemünk, amikor felkapcsoljuk a világítást, mégis nagymértékben megkönnyíti a közlekedést. A szalagok így kiválóan alkalmazható mind dekorációs, mind közlekedést támogató fényként is.

Hálószobai LED világítás

A hálószobába elhelyezett LED szalagok elsősorban hangulatvilágításként állják meg a helyüket. A lefekvés előtti percekben már nincs szükség a fő fényforrás erejére – ilyenkor átmeneti fényként a LED szalagokkal ráhangolódhatunk az esti relaxációra. A maximális hatásért alkalmazhatjuk őket rejtett világításként a tévé mögött, az ágy alján vagy álmennyezet mögé helyezve. Tipp: a Union Knights webshopon kiváló minőségű színváltós LED szalagok is beszerezhetők, amelyekkel meghitt vagy igazi partihangulatot is kialakíthatunk.

Polcok, fiókok megvilágítása

Polcok és fiókok szinte minden helyiségben megtalálhatók a lakásban, így ezen részeket is megvilágíthatjuk LED szalagokkal. A polcokon tárolt tárgyakat kiemelhetjük környezetükből egy előnyös megvilágítással azáltal, hogy odairányítjuk vele a tekintetet. Amellett pedig, hogy növeli az enteriőr szépségét, segíti az áttekinthetőséget is. Amikor az ember gyorsan szeretne megtalálni valamit, a LED szalagos fiókokban se perc alatt ráakadunk arra, amit keresünk. Energiatakarékos mivoltuknak köszönhetően nyugodtan felkapcsolva hagyhatjuk a fényeket a nap folyamán, sőt akár éjszaka is.


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s