h i r d e t é s

33 milliárd forintot költöttek Orbánék 2020-ban csak plakát-propagandára

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

33 milliárd forintot költöttek Orbánék 2020-ban csak plakát-propagandára

2021. március 05. - 07:09

 

"Nem felelős kormányzás van itt, hanem folyamatos kampány"

Forrás: Átlátszó blog

Hadházy Ákos számolta össze, hogy az embert próbáló 2020-as évben Rogán Antal vezette propagandaminisztérium mennyi pénzt hagyott Balázsy Gyula cégeinél.

MINDEN EDDIGINÉL SZIGORÚBB LEZÁRÁS JÖN, DE MIÉRT? MERT A PROPAGANDA NEM HASZNÁL A JÁRVÁNY ELLEN, AHHOZ FELELŐS KORMÁNYZÁS KELLENE.

Nálunk sajnos kormányzás helyett csak állandósult kampány van. Ennek legfőbb bizonyítéka, hogy a járvány alatt is tízmilliárdok mentek Balásy Gyula cégeihez. Csak egy példa: az embertpróbáló 2020-as év legvégén, december 29-én a Rogán Antal vezette propagandaminisztériumnak még volt egy fontos dolga: aláírtak Balásy Gyulával, illetve cégeivel egy újabb megbízást egy újabb kormányzati kampányra. Ezúttal Rogánék 5,57 milliárd forint elköltését vállalták a propaganda uránál, amire rátettek még 2,36 milliárd forintnyi opciót, ha az 5,57 milliárd forintos keret kevésnek bizonyulna. A szerződés szerint ráadásul 50 százalékot azonnal ki is fizetnek előlegként, nehogy gond legyen a likviditással.Forrás: Hadházy Ákos Facebook oldala

Ez az év végi szerződés adta az ötletet, hogy összeszámoljam, tavaly mennyi pénzt költöttek el Rogánék "tájékoztató kampányokra" Balásynál. Ha a Miniszterelnöki Kabinetiroda egyetlen fillért sem költött az opciós összegekből – amire lássuk be, nem sok esély van – akkor is nettó 23,43 milliárd forintnyi megbízás landolt Balásy Gyula cégeinél. Az opciós keretekkel együtt Rogánék tavaly 33,33 milliárd forintnyi propaganda-megbízással tömték ki barátjukat.

Fontos megjegyezni, hogy ezek kizárólag a plakátkampányos megbízások, a nagy állami cégek, mint például a MVM Zrt., az Antenna Hungária vagy a MÁV megbízásait még nem tudtam összeszámolni (már készül az összesítés, de ez egy nagyobb falat). A tavalyi plakátkampányos szerződéseket megkötésük dátuma szerint rendeztem el az ábrán, amire felkerült egy 2019 utolsó hónapjában kötött hatalmas megbízás is. Nyilvánvaló, hogy a sokmilliárdos munkák "átlógnak" a következő évekre, így abból a szerződésből főleg 2020-ban költhettek, ahogyan a tavaly év végi megbízás is inkább 2021-re szólt.

A kormányzati hirdetésekre költött tízmilliárdoknak három célja van:

1. Így borít el mindent a népbutító, hazug propaganda.

2.
Ezzel finanszírozzák a fideszes revolversajtót

3.
Mintegy mellékesen nagyon gazdaggá tesznek néhány embert, mindenek előtt Balásy urat:


 

Kommentek

h i r d e t é s