h i r d e t é s

700 millió forintot szeretnének összegyűjteni a kis Zsombinak

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

700 millió forintot szeretnének összegyűjteni a kis Zsombinak

2020. szeptember 13. - 19:20

 

700 millió forintot szeretnének összegyűjteni annak a kisfiúnak a szülei, aki súlyos genetikai betegségben szenved Kazincbarcikán.

Zsombi

Korábban már két másik kisgyereknek is segített a közösségi gyűjtés és így megkaphatták a speciális kezelést. Ezért bíznak Zsombi szülei most abban, hogy nekik is sikerülhet.

"Nálunk egy-egy félrenyelés nem merül ki annyiban, hogy kuc-kuc, hanem nálunk figyelni kell, hogy mikor kell a gép. Tehát ugye, hogyha köhögtetni kell, mert olyan mértékű a félrenyelés, akkor egyből gép. Tehát nem várhatunk arra, hogy magától félrenyeli-e vagy sem" - mesélte híradónknak az édesanya Burinda Szűcs Szabina.

Ezért is szereti a nagyszülők udvarán álló hintát, itt nem kell a gépet használni, de éjszakánként és napközben többször is segíteni kell a kisfiú légzését, hogy az izmai pihenhessenek.

Zsombi betegségére létezik terápia, de ezt a TB nem támogatja. 700 millió forintba kerül. A most indult kampányban abban bíznak, hogy lesznek egymillióan, akik 700 forintot utalnak nekik, hogy összejöjjön a szükséges összeg.

"Van aki lép, van aki táncol, van aki ugrál Zsombiért és elutal nekünk hétszáz forintot. Ezért egymillió lépés, mert ha egymilliószor megvan ez a hétszáz forint, akkor megvan a gyógyszer ára és akkor egyszer talán Zsombi is képes lesz ezekre a dolgokra" - tette hozzá az anyuka.

Közben már a garázsban gyűjtik az adomány kupakokat, már több tonna várja, hogy leadják. A szülők abban bíznak, hogy ha már korábban több kisgyereknek is sikerült összegyűjteni a speciális terápiára pénzt, akkor nekik is sikerül. Zsombi most lesz 11 hónapos, két éves koráig kell megkapnia a kezelést, akkor van esélye a gyógyulásra. (atv.hu)


 

h i r d e t é s