h i r d e t é s

A 444 szerint az M1 manipulálhatta a Lánchíd forgalmáról nyilatkozó autósok megszólalásait

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

A 444 szerint az M1 manipulálhatta a Lánchíd forgalmáról nyilatkozó autósok megszólalásait

2023. május 25. - 09:32

A közmédia szerint a lap hazudik. 

Forrás: 444.hu/Youtube

444 szerint a köztévé az M1 Híradójának május 2-i adásában manipulálta azoknak a civil autósoknak a nyilatkozatait, akiket a felújított Lánchíd autómentes forgalmáról kérdeztek. A riportban megszólaló autósok mindannyian arról beszélnek, hogy nem örülnek annak, hogy nem használhatják a hidat, de miután a 444 megszerezte az anyag vágatlan verzióját, amiből kiderül, hogy nem minden autós helyteleníti, hogy autómentes a Lánchíd, a közmédia hazugsággal vádolta meg az újságot.

A vágatlan és a vágott verziót itt nézheti meg, ebben olyan kérdések hangzanak el például, hogy „a dugó emiatt alakul ki szerinted is?” vagy „sokat jársz így a Lánchídon? Szerinted is ez így borzasztó?”

Van olyan megszólaló, aki nem teljes egészében ellenzi az intézkedést, és olyan is, akitől azt a mondatot vágták be, hogy „szóhoz sem jutok” később nyilatkozott az RTL-nek, azt mondta, ő ezt ironikusan értette.

Éppen a dugóban csorogtam, amikor odajöttek hozzám, hogy nyilatkozzak. Megláttam, hogy MTVA, és csak annyit mondtam, hogy szóhoz sem jutok. Ezután elnevettem magam

– mondta.

Az M1 ezek után a délutáni híradójában hazugsággal vádolta meg a 444-et:

Mindenhol a világon úgy készül egy híradós összeállítás, hogy a riporter interjúkat készít, majd a szerkesztés során – a sokszor emlegetett szerkesztői szabadság elve alapján – kiválasztja a 3-4 perces interjúkból azokat a részleteket, amelyeket fontosnak gondol. Ezeket világszerte az angolból átvett soundbite-nak hívják, vagyis hangdarabnak.

A 444 eredeti cikkére Karácsony Gergely főpolgármester is reagált, a Facebook-oldalán ezt írta:

Nézem, olvasom az újabb bizonyítékát a köztévé manipulációjának, hogyan hazudnak a kormánynak és a Fidesznek tetsző módon Budapestről, ezúttal a budapestiek szavait, véleményét kiforgatva. És bár hosszabb ideje tudjuk, hogy ami ott folyik, annak semmi köze a közszolgálathoz, mégis a gyomrom forog ettől újra meg újra. Azoknak viszont, akik gyanútlanul nézik ezt a hazugságözönt, akiket félrevezetnek, manipulálnak, akiknek kiforgatják a szavait, nekik tartozunk az igazsággal, a vélemények ütköztetésével

– írja Karácsony Gergely. (Telex)