h i r d e t é s

A beszédterapeuták szakszervezetének vezetőit vették őrizetbe Hongkongban

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A beszédterapeuták szakszervezetének vezetőit vették őrizetbe Hongkongban

2021. július 22. - 11:40

 

A beszédterapeuták szakszervezetének öt vezetőjét vették őrizetbe Hongkongban csütörtökön azzal a gyanúval, hogy lázító gyerekkönyvek kiadásával és terjesztésével akartak gyűlöletet és erőszakot szítani a kormányzat ellen.

Forrás: Wikipédia

 A South China Morning Post (SCMP) című hongkongi lap internetes kiadásában megjelent beszámoló szerint az öt gyanúsított a Hongkongi Beszédterapeuták Általános Szakszervezetének elnöke, elnökhelyettese, titkára, kincstárnoka és egyik bizottsági tagja.
    A lap rendőrségi forrásra hivatkozva azt írja, hogy a 2019 novemberében alakult szakszervezet három, gyerekeknek szóló képeskönyvet adott ki, amelyben a hongkongi kormányellenes tüntetéseken elkövetett "gonosztetteket" próbálták szépíteni. A forrás szerint a könyvekben azt a tizenkét szökevényt is dicsőítették, akiket 2020-ban a kínai parti őrség fogott el, amikor megpróbált Tajvanra menekülni a hongkongi igazságszolgáltatás elől.
    A szakszervezetet olyan gyerekkönyv-sorozat tette ismertté a szélesebb közvélemény előtt, amelyben egy bárányok lakta falu küzd a betolakodó farkasok ellen. Az egyik könyvben szerepel egy történet tizenkét bárányról, amely megpróbált elszökni az üldöztetés elől, de a farkasok falujában fogságba esett. Egy másik történet arról szól, hogy a bárányoknak maguknak kellett megvédeniük a falut azután, hogy a pásztor távozott. A szakszervezet mesemondó eseményeket is szervezett öt és nyolc év közötti gyerekeknek.
    Azzal gyanúsítják az őrizetbe vetteket, hogy "aljas és különösen gonosz" szándékkal  terjesztettek tévhiteket és szítottak gyűlöletet.  
    A szakszervezethez tartozó bankszámlákon a rendőrség összesen 160 ezer hongkongi dollárt (6,27 millió forint) zárolt. (MTI)


 

Kommentek

h i r d e t é s

h i r d e t é s