h i r d e t é s

A Bethesda Gyermekkórházban pelenkázni is kihívás a szülőknek, akkora a zsúfoltság

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A Bethesda Gyermekkórházban pelenkázni is kihívás a szülőknek, akkora a zsúfoltság

2019. május 21. - 06:50

 

Magyarhang szülői beszámolók alapján értesült, hogy a vendégágy hiányában összetolt székeken éjszakáznak a szülők, óriási a túlzsúfoltság, olyankor még pelenkázni és tisztálkodni is csak korlátosak a lehetőségek a fővárosi Bethesda Gyermekkórház égési osztályán – írja a 168ora.hu.

Kezelésre váró kisbaba szüleivel a Magyarországi Református Egyház kezelésében működő Bethesda Gyermekkórházban. (2007.) Illusztráció: MTI Fotó: Honéczy Barnabás

Egy szoptatós édesanya arról beszélt, hogy gyermekét egy 15 négyzetméteres kórteremben helyezték el két másik gyerekkel, a szülők ott állva is alig fértek el.

Az ápolók – feltehetően valamiféle rendet próbálva fenntartani – az anyának nem engedték, hogy a földön aludjon a kórteremben, végül összetolt székeken éjszakázott napokig. Tapasztalata szerint a súlyosabb esetekben a szülők heteket töltenek bent hasonló körülmények között. A legközelebbi szülők számára fenntartott ágy egy másik épületben van, ezzel a szoptatós gyermekére tekintettel nem élt. Hozzátette, hogy az orvosok és ápolók minden lehetséges segítséget megadtak.

A kórház a lapnak elismerte a zsúfoltságból fakadó gondokat, hozzátéve, hogy akit csak tehetnek, a gyermekük mellett engednek aludni, de csak úgy, ha a személyzet hozzáfér a gyerekekhez. A tisztálkodási és a pelenkázási minimumfeltételeket is tudják teljesíteni, ezzel hatósági ellenőrzések során nem volt gondjuk.

A kórház abban bízik, hogy a 2022-re elkészülő bővítésekkel javulnak a körülmények.

168ora.hu


 

h i r d e t é s