h i r d e t é s

A CEU InnovationsLab lett a legjobb inkubátor és akcelerátor program Magyarországon

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

A CEU InnovationsLab lett a legjobb inkubátor és akcelerátor program Magyarországon

2017. szeptember 29. - 19:41

A CEU InnovationsLab nyerte el a legjobb inkubátor és akcelerátor programnak járó díjat a Közép-Európai Startup Verseny (Central European Startup Awards – CESA) magyarországi fordulóján szeptember 27-én. 

Forrás: LinkedIn.com

Ezzel ő képviselheti majd Magyarországot a CESA döntőjén, amit Bulgáriában, Szófiában rendeznek meg novemberben.

A CESA meghívásos versenyére részvételt nyert CEU InnovationsLabot négy másik inkubátorprogrammal - a Kitchen Budapesttel, a Design Terminállal, a Drukkával és a Woman Startup Competition Incubatorral - együtt hazai szakemberekből álló zsűri válogatta be a legjobbak közé.

A nyertesről a zsűri és a közönség szavazatai döntöttek.

„A CEU InnovationsLab azzal a küldetéssel csatlakozott a közelmúltban a közép-kelet-európai üzleti ökoszisztémához, hogy komoly szerepet vállaljon a tudásalapú, etikus vállalkozói tevékenység előmozdításában. Hiszünk abban, hogy a fegyelmezett vállalkozói tevékenység a siker egyik kulcsa.

A CEU iLab egy ingyenes, nem tőkeorientált inkubátor. Biztonságos környezetet nyújtunk jelenlegi és volt diákjainknak, akik szeretnék próbára tenni vállalkozói képességeiket.

A szükséges forrásokat kiterjedt tudományos kínálatunkból előteremtve segítjük hozzá őket a sikerhez. Világhírű egyetemeken - például Cambridge, Princeton, Harvard - megszerzett tapasztalattal rendelkező egyetemi közösségünk, illetve diákjaink és öregdiákjaink nemzetközi hálózata révén a CEU iLab ideális helyzetben van, hogy hatékonyan támogassa a ‘globálisnak született’ projekteket.”

– mondta Kozma Andrea, a CEU InnovationsLab vezetője.

A CEU InnovationsLab volt az egyetlen egyetemhez köthető, és alig 16 hónapos történetével egyben a legfiatalabb inkubátor is a jelöltek között.

A CEU iLab csapatai, innovatív megoldásaikkal, szakszerű és etikus üzleti hozzáállásukkal már ez alatt a rövid idő is alatt jelentős figyelmet keltettek saját iparágukon belül. Munkájukról hírt adott a Forbes magazin, amely egyik, 2017. júliusi cikkében az InnovationsLab három finntech startupját is Magyarország 20 legígéretesebb startupja közé sorolta.

Az egyik csapat - az AbsoRice - pedig korábban elnyerte “A Hónap Innovatív Startupja” címet a Nemzetgazdasági Minisztériumtól. 

A CESA-n elért eredmény méltó elismerése annak az elkötelezettségnek, amit a CEU InnovationsLab vállal az egyetem magasszintű tudományos programjain alapuló ’disciplined entrepreneurship” vállalkozóképzési módszer megteremtése érdekében.

Az InnovationsLabot vezető Kozma Andrea és kollégái a CEU három mesterképzésének szoros együttműködésével a régióban egyedülálló egyetemi innovációs ökoszisztémát hoztak létre.

Ez a három mesterképzés: a Business Analytics, ahonnan Európa első bigdata gurujai kerültek ki; a Financial mesterszak, ahonnan a nemzetközi gazdaság élvonalába kerültek a diákok; és a Technology Management and Innovation, Közép-Európa egyetlen tech MBA-képzése.

Az utóbbi két képzést ötvözve hozták létre a régióban elsőként a Fintech Management Dual Degree-t. 

Ez hihetelneül nagy siker a CEU InnovationsLab, és irányítója, Kozma Andrea számára

- mondta Szilágyi Péter, a Financial mesterszak vezetője.

A semmiből indulva, példátlan eredményt elérve, alig egy év alatt építette fel Közép-Európa első számú egyetemi inkubátorát.

A CEU InnovationsLabot egyetlenként jelölték Közép-Európa mindössze négy hasonló kezdeményezése közül, és hatalmas versenyben kellett helytállnia a sokkal erősebb anyagi és szakmai háttérrel rendelkező szereplőkkel teli mezőnyben.