h i r d e t é s

A csütörtöki kínálatban tisztul az idő, de elvétve esőt és élénk szelet is kaphatunk

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A csütörtöki kínálatban tisztul az idő, de elvétve esőt és élénk szelet is kaphatunk

2019. november 14. - 06:16

 

Csütörtöktől már egyre kevesebb helyen lehet eső, a változó felhőzet mellett napsütésre is készülhetünk. Ezzel együtt melegszik az idő, de gyakran lesz erős a szél is! - írja az idojaras.hu.  

Illusztráció: pixabay.com

Csütörtökön délelőtt a Dunántúlon a változó felhőzet mellett hosszabb-rövidebb időre a nap is előbukkan, keleten azonban még sok lesz a felhő. Elsősorban a Tiszántúlon fordulhat elő elszórt eső.  Délután változóan felhős lesz az ég, több-kevesebb időre mindenhol kisüt a nap. Számottevő csapadékra nem kell készülni. Élénk lesz a déli szél, 9, 15 fok köz melegszik a levegő.

Orvosmeteorológia

Csütörtökön nem érkezik front, de főként reggel és még az ezt követő időszakban is az ízületi panaszok felerősödésére lehet számítani. Emellett a vérnyomása is ingadozhat! - írja a meteoklinika.hu.

Csütörtökön nem érkezik front a Kárpát-medence térségébe, de ez sajnos nem jelenti azt, hogy kellemes időben pihenhet a szervezetünk. A kopásos jellegű ízületi panaszok egész nap fennállhatnak, legerősebben a reggeli órákban. Az ilyen jellegű humánmeteorológiai tünetekkel élők sajnos tartósabb nehéz időszakra készülhetnek. A végtagfájdalmak csökkentése érdekében javasolt a napot egy könnyed, tehermentes átmozgatással kezdeni. Az időnként erős légmozgás hatására fejfájás jelentkezhet, emellett ingerlékenyebbé és türelmetlenebbé is válhat.

Az elmúlt napokban átvonult számos front igénybe vette a szervezetét, legyengülhetett, így fogékonyabbá vált a kórokozókkal szemben is. Növelje a C-vitamin bevitelét, az étrendjébe is igyekezzen beépíteni az ezt tartalmazó ételeket, például a citrusféléket és a csipkebogyót. Már napközben is 15 fok alatt marad a hőmérséklet, a hőérzeten pedig a többfelé élénk szél is ront. Növekszik a megfázásveszély is, fontos a folyamatos vitaminpótlás. Ennek érdekében fogyasszon sok sütőtököt, almát, körtét, az idénygyümölcsök és –zöldségek a legjobbak minden időszakban.

A közlekedésben estig főleg a nyugati tájakon okoz csökkent menetstabilitást az élénk légmozgás. Hajnalban előfordulhatnak pára- és ködfoltok, ilyen esetekben mérsékelje a sebességet és tartson nagyobb követési távolságot!

Vezető tünet a mai napon: vérnyomás-ingadozás. 

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.

 


 

h i r d e t é s