h i r d e t é s


A DK volt elnökségi tagja azt állítja, hogy pártjának kockázatot jelent a 9%!

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A DK volt elnökségi tagja azt állítja, hogy pártjának kockázatot jelent a 9%!

2018. január 14. - 10:53

 

Milyen szép is az, amikor kizárólag Bokros vádaskodása alapján törtök pálcát Gyurcsány és a DK fölött..

Szabó Zoltán - Forrás: Facebook

Nos, ha valakit érdekel, együttműködésre három elvi lehetőség van.

  1. DK-MoMa közös jelöltek és közös lista. Ez szóba sem került, mert túlzottan kockázatos. Ha a két párt együtt csak 9%-nyi szavazatot szerez (a DK-nak mért szavazatarány ismeretében ez nem valószínű, de megeshet), akkor egyik sem jut be a parlamentbe, ráadásul a töredékszavazataik és a listás szavazataik is elvesznek az ellenzék számára - ezzel csak Orbánt lehetett volna segíteni.
  2. Koordinált jelöltállítás a két párt között. Ez sem kerülhetett szóba, mert a DK-nak összesen 46 választókerülete van, ebből csak úgy tud az önálló induláshoz szükséges 27 kerületről lemondani, ha neki csak 19 marad és akkor ő nem tud indulni a választáson. 
  3. Az, amit a DK a Szolidaritásnak is, meg a Momának is fölajánlott: néhány választókerületben (köztük esélyesben is ) induljanak el a DK jelöltjeiként és befutó helyet is kapnak a DK listáján. A Szolidaritás ezt elfogadta, a Moma nem. Vagyis nem rekesztettük ki a Momát, ők nem mentek bele az egyetlen, számunkra vállalható megoldásba.

Persze, Bokros szempontja is érthető, ha ebbe belemegy, az azt jelenti, hogy a Moma másodszor sem indul az országgyűlési választáson, aminek eredménye, hogy törlik a pártot. Ebben a helyzetben viszont még ez lett volna a legkisebb kockázat - ezt képviselte Pusztai Erzsébet is, ezért lépett ki a Momából és javasolja, itt a facebookon is, hogy olyan pártra kell szavazni, amelyik biztosan megugorja az 5%-ot. A jelen helyzetben ez a demokratikus pártok közül a DK, az MSZP és az LMP. A többiek ezek valamelyikéhez csatlakozva kerülhettek volna be a parlamentbe.

Szóval Bokros szempontja érthető, de azt nem indokolja, hogy most Gyurcsányt kezdje igaztalanul ekézni. Azt meg még kevésbé, hogy a pártatlanságáról és elfogulatlanságáról messze földön híres Tolerancia csoportban pusztán az ő nyilatkozata alapján ekézzétek a DK-t és Gyurcsányt." (Minden, ami DK Facebook)

Címkék: 


h i r d e t é s

betöltés..

;