h i r d e t é s

A fagyos reggel után csak a szél zavarhatja meg a szikrázó napsütést

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A fagyos reggel után csak a szél zavarhatja meg a szikrázó napsütést

2019. szeptember 13. - 06:14

 

Pénteken délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős égre tekinthetünk fel, csapadék nem lesz. - írja az idojaras.hu.

Talaj menti köd a salgótarjáni toronyház alatt a Szent Imre-hegy felől fényképezve 2019. szeptember 10-én. Forrás: MTI/Komka Péter

Délután folytatódik a gyengén felhős, száraz, napos idő. Élénk lesz az északnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 23, 28 fok között alakul.

Orvosmeteorológia

Pénteken nem érkezik front, a melegedésre érzékenyek panaszai felerősödhetnek és az élénk szél is okozhat kellemetlen tüneteket. - írja a meteoklinika.hu.

Pénteken nem ront időjárási front a humánmeteorológiai helyzeten. Amennyiben kifejezetten frontérzékeny, jelentős terhelésre nem kell készülni, azonban, ha érzékeny a szélre, akkor fejfájást, ingerlékenységet és nyugtalanságot tapasztalhat, valamint alvásproblémákkal küzdhet: a nyugtalan éjszaka másnap aztán a teljesítményére is rányomhatja bélyegét, éppen ezért próbáljon lefekvés előtt nyugodt körülményeket teremteni a megfelelő pihenéshez.

Az átlagosnál pár fokkal melegebb időben már jelentkezhetnek melegfrontot jellemző tünetek. Amennyiben érzékeny a melegedésre kínzó fejfájást tapasztalhat, ebben az estben több folyadék, lehetőleg ásványvíz fogyasztása javasolt – az alkoholt és a magas koffeintartalmú italokat mindenképpen kerülje! A fejfájás mellett gyakran fáradtságérzet léphet fel, amelynek következtében a munkahelyi és az iskolai teljesítmény egyaránt csökkenhet. Hirtelen jelentkező fáradtságérzet esetén töltsön pár percet a friss levegőn, vagy szellőztessen ki, illetve egy forró tea elfogyasztásával is enyhíthet a fáradtságán.

A szabadtéri tevékenységeket csapadék nem akadályozza, de az olykor megélénkülő vagy megerősödő szél alacsony hő-és komfortérzetet eredményez. Szabadtéri tevékenységek esetén fontos a réteges öltözet.

Az étekezések során ügyeljen arra, hogy minél több vitamint vigyen be a szervezetébe, a következő hűvösebb és változékonyabb napok előtt kiemelten fontos az immunrendszer erősítése!

A közlekedést élénk és erős széllökések nehezítik. A széllökések csökkentik a gépjármű menetstabilitását, a balesetek elkerülése érdekében legyen nagyon körültekintő és vezessen óvatosan!

Vezető tünet a mai napon: fejfájás.

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.

 


 

h i r d e t é s