h i r d e t é s

A felhős idő ellenére vacogni nem fogunk, akár 15 fok is jöhet

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

A felhős idő ellenére vacogni nem fogunk, akár 15 fok is jöhet

2019. december 16. - 06:16

 

A hét elején a 15 fokot is meghaladhatják a csúcsértékek, és úgy tűnik, hogy egész héten marad a meleg. De vajon fehér lesz a karácsony? - írja az idojaras.hu.

Illusztráció: MTI Fotó: Komka Péter

Hétfőn délelőtt változóan felhős lesz az ég, az erősen felhős és gyengén felhős időszakok egyaránt jelen lesznek. Számottevő csapadék nem várható.  Délután a déli országrészben kissé felhős, napos idő várható, az északi területen felhősebb lesz az ég, csapadék nem alakul ki. A déli szél élénk lesz. Kora délután 10, 15 fok várható.

Orvosmeteorológia

Hétfőn nem érkezik időjárási front térségünkbe, de az átlagnál melegebb idő hatására többen szokatlanul fáradtnak érezhetik magunkat. - írja a meteoklinika.hu.

Hétfőn nem ront időjárási front a humánmeteorológiai helyzeten, azonban a melegedés hatására az érzékenyek melegfronti jellegű tüneteket tapasztalhatnak: általános lehet a migrén, a fáradékonyság és vérnyomás-ingadozás is felléphet. Amennyiben hasonló tüneteket tapasztal ajánlott több folyadékot fogyasztani, a fáradékonyság ellen pedig megoldásként szolgálhat 2-3 csésze citrommal ízesített tea. A hajnali időszakban elsősorban északkeleten és a Dunántúlon párássá válhat a levegő, helyenként ködfoltok képződhetnek. A reggeli nyirkos időben kopásos eredetű ízületi bántalmak jelentkezhetnek, azonban intenzív panaszokra nem kell készülni.

Az alapvetően kedvező, frontmentes humánmeteorológiai helyzetet használja ki arra, hogy erősítse immunrendszerét, felkészítve ezzel is a későbbi, nehezebb időszakokra. A vitaminpótlásban nagy segítséget nyújthatnak a friss gyümölcsök és a zöldségfélék, fogyasszon belőlük minél többet!

Az időjárás kedvez a szabadtéri programoknak, csapadék nem várható. A napos, kellemes időben ajánlott minél többet a szabadban tartózkodni, kirándulni, túrázni, sportolni. A hő-és komfortérzeten csupán az időnként megerősödő szél ronthat.

A légszennyezettség nem változik számottevően, a nagyobb városokban kedvezőtlen a levegő minősége.

A közlekedést a reggeli időszakban képződő pára és ködfoltok, valamint a délutáni napsütés nehezíti. A párás és ködös tájakon romlanak a látási viszonyok, a balesetek elkerülése érdekében tartson nagyobb követési távolságot és vezessen a megszokottnál lassabban. A lemenő nap fénye könnyen elvakíthatja vezetés közben, ezért mindig tartson magánál napszemüveget!

Vezető tünetek a mai napon: fáradékonyság.

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

Kommentek

h i r d e t é s