h i r d e t é s


A felnőtt magyar lakosság fele átlagosnak értékeli saját kreativitását

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A felnőtt magyar lakosság fele átlagosnak értékeli saját kreativitását

2016. december 19. - 11:28
0 komment

 

Mi történik a gyermekkori, szárnyaló fantáziával mire felnövünk? 

Dióhéjban erre a kérdésre kereste a választ a Lenovo az NRC Marketingkutatóval közösen végzett reprezentatív kutatásában, melynek eredményeit egy kisfilmmel hozta nyilvánosságra.

A Lenovo Magyarország az NRC Marketingkutatóval közösen végzett reprezentatív* kutatásaa felnőttek és a gyermekkori én kreativitásának különbségeit, a szabadidőt kitöltő kreatív hobbikat, valamint a kreativitás csökkenésének okait vizsgálta. Az online kutatás eredményeit a Lenovo egy kisfilmmel együtt hozta nyilvánosságra.

Afelmérésből többek között kiderült, hogy afelnőtt magyar lakosság fele átlagosnak értékelisaját kreativitását, és csupán 10-ből 2 válaszadó gondolja, hogy kreatívabb volna az átlagnál. Érdekes kontraszt ehhez képest, hogy a videós felmérésben részt vevő kisgyermekek közül 10 megkérdezettből 9 válaszolta a kreativitást firtató kérdésre, hogy az átlagosnál sokkal jobban rajzol.
Így nem is meglepő, hogy a hazai válaszadók nagyon kis százaléka (9%) találta a gyermeki énjét kevésbé kreatívnak a felnőttkorinál, és szinte minden válaszadó egyetértett abban, hogy gyermekkorban jobban szárnyal a képzelőerő.

De miér ttűnik el a gyermekkorban akreativitás?

A válaszadók szerint ennek elsősorban racionális okai vannak, mint emocionális. A hazai lakosság szerint ugyanis a felnőttkori kreativitásnak az időhiány (32%), az anyagiak (18%), a minket körülvevő környezet (13%), valamint a stressz (10%) szabkorlátot. Az érzelmi okok, mint belső félelmeink és lelkiállapotunk elsősorban az átlagosnál kevésbé kreatív csoportban dominánsak.

Jó hír viszont a felnőttek számára, hogy a megkérdezettek szerint a gyermekek pozitívan befolyásolják alkotókedvünket. A gyermekkel rendelkezők sokkal több alkotó, kreatív tevékenységet végeznek (24%), mint a gyermektelen felnőttek (11%), annak ellenére, hogy ettől nem tartják magukat kreatívabbnak.

*Online kérdőíves kutatás 1000 fő megkérdezésével, mely nem, kor, végzettség és lakóhely alapján reprezentatív.


h i r d e t é s

betöltés..

;