h i r d e t é s

A Fidesz ismét a határon túliak szavazataival biztosítaná be magát

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

A Fidesz ismét a határon túliak szavazataival biztosítaná be magát

2018. október 21. - 16:32

 

Molnár Csaba: A Fidesz ismét a határon túliak szavazataival biztosítaná be magát.

A kép illusztráció! - Forrás: MTI

Közleményt adott ki Molnár Csaba a Demokratikus Koalíció ügyvezető alelnöke, EP-képviselő a következő szöveggel: „Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes törvényjavaslatot nyújtott be annak érdekében, hogy az uniós lakhellyel nem rendelkező magyar állampolgárok számára is lehetővé tegyék az európai parlamenti választáson való részvételt.”

„A Demokratikus Koalíció felhívja a figyelmet, hogy ez a gesztus ismét nem szól másról, minthogy a Fidesz a határon túliak szavazataival akarja magát bebiztosítani. A Demokratikus Koalíció továbbra is tartja magát ahhoz, hogy ne szavazhasson, aki soha nem élt itt, aki nem ide fizet adót. Hiába önti a pénzt a Fidesz a magyarul nem is beszélő ukránok nyugdíjaiba, ha itthon szétrohad az oktatás, az egészségügy, időseink pedig méltatlan körülmények közt élnek. Akárhány szavazatot vásárolhat a Fidesz, attól még kilóg a lóláb: Orbánéknak közük nincs Európához.”

A 2018-as országgyűlési választáson a belföldi szavazatok közül a Fidesz 2 607 990-et szerzett, levélben összesen 225 ezren szavaztak. (MTI)


 

h i r d e t é s