h i r d e t é s

A fideszesek megkadályozták, hogy Szél Bernadett a Black Cube-ügyről kérdezze az elhárítást

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A fideszesek megkadályozták, hogy Szél Bernadett a Black Cube-ügyről kérdezze az elhárítást

2018. július 18. - 19:46

A politikus szerint felmerült a gyanú, hogy a kormány együttműködik a biztonsági céggel, amely feltehetően magyar állampolgárok elleni titkosszolgálati műveletekben vett részt. - írja a 24.hu.

Illusztráció: MTI Fotó: Soós Lajos

A nemzetbiztonsági bizottság fideszes tagjai megakadályozták, hogy Szél Bernadett, az LMP társelnöke a Black Cube-ügyről kérdezze az  Alkotmányvédelmi Hivatal vezetőit

— írta meg a 444.hu. A bizottságban ülő kormánypárti képviselők nem voltak hajlandóak napirendre tűzni az ügyet, és nem is indokolták meg döntésüket.

Szél szerint felmerült a gyanú, hogy

a magyar kormány együttműködik ezzel a biztonsági céggel, akik feltehetően magyar állampolgárok elleni titkosszolgálati műveletekben vettek részt (…) az ügyről az Alkotmányvédelmi Hivatalnak is vannak releváns információi, álláspontom szerint a Nemzetbiztonsági bizottságnak tájékoztatást kell kérnie a szakszolgálatoktól és a magyar kormánytól a Black Cube nevű céggel való együttműködésről, megbízásról, továbbá ezzel kapcsolatos információk kormánypárti sajtómegjelenéseiről.

Egy hete derült ki, hogy egy izraeli hírszerző cég, a Black Cube állt a magyar választások előtt a civileket lejárató kampány mögött. A cég üzleti ajánlattal, támogatási szándékkal keresett meg civileket, köztük a Migration Aidet, majd később Bécsbe találkozót szerveztek le velük, ahol kompromittáló mondatokat próbáltak meg kihúzni belőlük. A felvételekből később a kormánypárti Magyar Idők hozott le részleteket SorosLeaks címen, de különösebben titkos nem is hangzott el.

A civileknek feltűnt, hogy nincs rendben a cég ajánlata, ezért értesítették a magyar elhárítást.

Egy izraeli lap a Black Cube ügyeire rálátó forrása arról beszélt, hogy

egy üzleti vitáról van szó Soros és egy másik nagy hatalmú milliárdos között, ami több országot is érint gazdasági érdekekből kifolyólag, és semmi köze a magyarországi választásokhoz.

Az azonban nem derült ki, hogy a Magyar Időkhöz hogy jutott el a felvétel. Szél Bernadett levélben fordul közvetlenül az Alkotmányvédelmi Hivatalhoz, hátha ők közvetlenül válaszolnak a kérdéseire.

24.hu


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s