h i r d e t é s

A fideszesek többsége nem is hallott a súlyos jászberényi vereségről

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

A fideszesek többsége nem is hallott a súlyos jászberényi vereségről

2023. február 06. - 10:04

Nem igazán vannak képben a jászberényi ellenzéki győzelemmel kapcsolatban a Publicus mérése szerint.

Forrás: borsod24.hu

A megkérdezettek 57 százaléka értesült arról, hogy a jászberényi időközi önkormányzati választáson kikapott a Fidesz – derült ki a Publicus Intézet felméréséből, amit a Népszava megbízásából készítettek. A kutatás szerint az ellenzéki szavazók 70 százalékához eljutott a hír, hogy az ellenzék polgármester-jelöltje, Budai Lóránt nyert, a Fidesz szavazóinak viszont csak 44 százaléka értesült a hírről. A kutatás szerint a pártválasztásukban bizonytalanok hasonló mértékű tájékozottságot, illetve tájékozatlanságot mutattak.

A felmérés szerint az ellenzékiek véleménye megoszlott arról, hogy a jászberényi eset egyszeri, helyi jelenség, amelyből nem szabad semmilyen országos tanulságot levonni vagy szerint az eredményből arra lehet következtetni, hogy bizonyos együttműködési formában az ellenzék legyőzheti a Fideszt. A Publicus kutatása szerint a Fidesz szavazóinak többsége, 72 százaléka gondolta úgy, hogy ez csak egyszeri eset, amelynek nincs országos tanulsága. A bizonytalanok is elsősorban erre hajlottak, de harmaduk nem válaszolt a kérdésre.

Január 15-én váratlanul sima, kétharmados győzelmet aratott az ellenzék Jászberényben, az időközi önkormányzati választáson. Budai Lóránt pártlogók és orbánozás nélkül kampányolt, és van, aki szerint megvan az ellenzék receptje a 2024-es választásra, más inkább azt olvasta ki az eredményből, hogy a DK nélkül is tud győzni az ellenzék. Négy év alatt harmadszor nyert választást a Jobbik politikusa, aki szerint ez az eredmény túlmutat Jászberényen. (Telex)


Kommentelne? Kattintson ide!