h i r d e t é s

A Fidesznek kampányban beleférnek a gyerekek, sőt ehhez Gyöngyösön a Választási Bizottság is asszisztált

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A Fidesznek kampányban beleférnek a gyerekek, sőt ehhez Gyöngyösön a Választási Bizottság is asszisztált

2019. december 15. - 15:05

 

Gyöngyösön már 1200 forinttól bárki szerepeltethette gyermekét az önkormányzati kampányban - írtuk meg szeptember 26-án.

Novák Katalin és Klausmann Viktor 18 év alatti biodíszletek között kampányol - Forrás: Kalusmann Viktor Facebook oldala

A kampányban Novák Katalin és Klausmann Viktor Fidesz-KDNP és Városom, szeretlek Egyesület jelöltje közösen látogatták meg a játszóházat, ahol kampányvideót forgattak. Közben a gyerekek az elvártaknak megfelelően, biodíszletként szerepeltek - teljesen jogsértően.

Borsi Miklós a gyerekekkel való kampányolás miatt panaszt nyújtott be a Helyi Választási Bizottsághoz, amelyet a testület elutasított. Borsi úr tovább ment, az elutasítás után bejelentést tett az Alapvető Jogok Biztosa Hivatalának. Azonban az AJBH is elutasította panaszát, dacára, hogy korábban kiadtak egy állásfoglalást:

"A gyermekek pártpolitikai célú szerepeltetését, illetve felhasználását nem igazolja és nem is igazolhatja az önkéntesség, a beleegyezés. Önmagában a szülői hozzájárulás igénylése is jogsérelemhez vezethet, ugyanis a szülőt közvetve vagy közvetlenül a politikai nézetei, szimpátiája kifejezésére kényszerítheti, és e kényszerhelyzet elszenvedője végső soron a gyermek lesz. "

- írta közleményében az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala

Tekintettel arra, hogy az AJB elutasítása 180 fokkal ellentétes korábbi állásfoglalásával, ismételten benyújtotta Borsi Miklós panaszként, a gyerekek politikai célú felhasználását.

 

A hevesi városban, a Mátra lábánál amúgy a Fidesz csúfos vereséget szenvedett. Az ex-szerencsekerekes, Klausmann Viktor polgármesterjelöltből nem lett közszereplő. A 10 körzetből kettőt nyert meg a Fidesz-KDNP, a 4 kompenzációs listás helyből pedig 3 mandátumot szerzett Orbán Viktor pártja.


 

Kommentek

h i r d e t é s

h i r d e t é s