h i r d e t é s

A Hagymafesztiválon toborozták a határvadászokat - VIDEÓ

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A Hagymafesztiválon toborozták a határvadászokat - VIDEÓ

2016. szeptember 11. - 09:27
0 komment

 

Határvadászokat toboroztak a rendőrök Csongrád megyében - írja a Délmagyar.

A hétvégén a makói Hagymafesztiválra települt ki a megyei toborzó csoport.

Érdeklődők szinte minden korosztályból akadtak. Sokan a képzésről kérdezték a rendőröket, másokat a juttatások és a határon végezhető munka érdekelte. A megyei Humánigazgatási Szolgálat és a Készenléti Rendőrség munkatársai minden kérdésre válaszoltak. A helyszínen lehetőség volt az információszerzés mellett, a jelentkezési lapok áttekintésére és kitöltésére is. Ezzel a lehetőséggel többen is éltek. Emellett az érdeklődők megismerhettek és kipróbálhattak néhány a rendőrség által használt eszközt is.

A következő hónapokban a tervek szerint több Csongrád megyei fesztiválon és rendezvényen találkozhatnak az emberek a toborzó csoportokkal. Emellett a megyei rendőr-főkapitányságon és a városi kapitányságokon is lehetőség van a jelentkezésre.

Az Országos Rendőr-főkapitányság által meghirdetett pályázatra 2016. szeptember 1-jétől van lehetőség jelentkezni. A pályázatra cselekvőképes, 18. életévüket betöltött, a felvételi követelményeknek megfelelő, érettségi bizonyítvánnyal rendelkező magyar állampolgárok jelentkezhetnek. A felvételt nyert pályázók 6 hónapos, moduláris képzésben vesznek részt, amelyet követően – sikeres vizsga esetén – őr-járőrtárs rész-szakképesítést (OKJ 51 861 03) szereznek. A résztvevők a képzés első két hónapjában munkaviszonyban állnak, majd a második hónap végén – sikeres modulzáró vizsga letétele esetén – a Készenléti Rendőrség hivatásos állományába 12 hónap próbaidő kikötésével kerülnek kinevezésre. Bővebb információk a rendőrség  www.police.hu weboldalán találhatók.​

delmagyar.hu


 

h i r d e t é s