h i r d e t é s

A harmadik és egyben a legfiatalabb brit egészségügyi dolgozó vesztette életét a koronavírus miatt

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A harmadik és egyben a legfiatalabb brit egészségügyi dolgozó vesztette életét a koronavírus miatt

2020. április 06. - 07:20

 

Megfelelő védőfelszerelés nélkül dolgozott koronavírusos betegek mellett az a 23 éves brit ápoló, aki pénteken halt meg, miután egy 12 órás éjjeli műszak után hazament.

Koronavírusos betegek mellett, ápolóként dolgozott egy watfordi kórházban John Alagos. A 23 éves férfi pénteken reggel, az otthonában halt meg, miután ledolgozott egy 12 órás éjjeli műszakot – írja a Daily Mail.

Amikor hazaért, Alagos azt mondta az anyjának, hogy már a munkahelyén rosszul érezte magát, lázas volt és fájt a feje, de a kollégái nem engedték haza, mert amúgy is túl kevesen voltak. Alagos anyja, az 50 éves Gina Gustilo azt tanácsolta a fiának, hogy vegyen be paracetamolt és pihenjen le.

Néhány perccel később Gustilo észrevette, hogy a fia eszméletlenül fekszik a szobájában, és kezd elkékülni. Azonnal mentőt hívott, de Johnt már nem tudták újraéleszteni. Alagos kollégái később azt mondták az anyának, hogy a fia nem viselt megfelelő védőruhát munka közben.

A watfordi kórház közleményben tudatta, hogy az intézmény minden dolgozóját megrázta a fiatal kolléga halála.

„A személyzet minden tagja teljes tájékoztatást kapott a Covid-19 fertőzés tüneteiről, és soha sem várnánk el senkitől, hogy munkában maradjon, ha ezeket a tüneteket észleli magán. A kollégáinkat mindig tájékoztatjuk arról, hogy milyen védőfelszerelésben dolgozhatnak biztonságosan” – áll a közleményben.

Az anyja szerint John Alagosnak nem volt semmilyen betegsége. Ő a harmadik és legfiatalabb brit egészségügyi dolgozó, aki a koronavírus-járvány miatt vesztette életét. (24.hu)

Az NHS ápoló, Aimee O'Rourke, 39 éves, három gyermek édesanyja volt. A Kent Margate-i Erzsébet Királynő Anya Kórházban halt meg, ahol dolgozott.

A három éves Areema Nasreen 36 éves édesanyja, a Walsall Manor Kórház intenzív osztályán halt meg, ahol 16 éve dolgozott. 

dailymail.co.uk


 

h i r d e t é s