h i r d e t é s

A hatpárti összefogás kormányváltásra kapott adományait megtartaná MZP mozgalma

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

A hatpárti összefogás kormányváltásra kapott adományait megtartaná MZP mozgalma

2022. május 19. - 11:47

Újabb törésvonal látott napvilágot a hatpárti ellenzék és korábbi miniszterelnökjelöltje közt. 

Forrás: Márki-Zay Péter Facebook oldala

Több ellenzéki párt politikusa is jelezte, hogy hozzájuk semmilyen elszámolás nem jutott el az MMM-től a kampányadományok sorsáról, de gyanítják, hogy a kampány lezárulta után megmaradt összeget a mozgalom egyszerűen megtartotta. A közös ellenzéki kampánycsapat dolgozói szerint 100 millió forint feletti összegről lehet szó – írja a Telex. 

A portálnak az egyik ellenzéki párt vezető politikusa azt mondta, „nemhogy tételes elszámolás nem jött, de még csak annyi sem, hogy figyeljetek, emlékszünk még erre a dologra. Nem feltétlenül kell elosztani a maradékot, de legalább tudhatnánk róla, mi a helyzet a pénzzel.”

Vékás Sándor, az MMM operatív igazgatója azt mondta, eddig azért nem hozták nyilvánosságra az elszámolást, mert még vannak le nem zárt kifizetéseik, de szerinte május végére ezek lezárulnak, és meglesz az elszámolás is. Ám egyértelművé tette, hogy azt a saját pénzüknek tekintik, s számítása szerint nem egy különösebben nagyobb összegről van szó.

Ezt azonban a közös kampánystáb tagjai a Telex által megkérdezett ellenzéki politikusok vitatják. 

"Ne mondja már nekem senki, hogy több százmillió forintot adományoztak az emberek kifejezetten a Mindenki Magyarországa Mozgalomnak! Hát az anyám, a csajom vagy a haverjaim fejében biztos nem az volt, hogy az MMM-nek adnak pénzt, hanem hogy a kormányváltásra adnak" – fakadt ki az összellenzéki kampánystáb egyik dolgozója.

A cikk megjelenése után Márki-Zay Péter úgy reagált, a mozgalom mindegyik Orbán Viktor leváltására gyűjtött forintot Orbán Viktor leváltására használta és fog felhasználni, transzparens módon – az összeggel mást nem is tehet, mert erre a célra kapta. A kampány elszámolása még nem zárult le, máig vannak kifizetetlen és elszámolás alatti tételek, nem tudja még senki, tartozás vagy pénz marad a számlán. Amennyiben ez megtörténik, úgy nyilvánosságra hozza a teljes elszámolást. 

Nem ez lenne az egyetlen vitás pont a hatpárti ellenzék és korábbi miniszterelnök-jelöltje között. A Direkt36 egy részletes cikkben számolt be arról, hogy a színfalak mögött késhegyig menő, személyeskedő viták zajlottak. (Népszava)