h i r d e t é s

A Hír TV szerint Soros György szándékosan gyengíti a forintot

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A Hír TV szerint Soros György szándékosan gyengíti a forintot

2020. április 08. - 11:47

 

Ismét óriásit alkotott a kormányközeli TV-csatorna, szerintük nem gazdasági okai vannak a forint mélyrepülésének. - írja a propeller.hu.

Soros György támadása állhat a forintgyengülés hátterében,

hangzott el a HírTV Híradójában kedden. A műsorvezető hozzátette:

az amerikai tőzsdespekuláns tudatosan törekszik a magyar fizetőeszköz gyengítésére.

Míg március 10-én 334 forint volt az euró középárfolyama, egy hete már megközelítette a 370 forintot is. A megszólaló szakértő, a Figyelő főszerkesztő-helyettese szerint a történelmi mélypontot is bejáró ingadozás

nem tükrözi a gazdaság állapotát.

A riport folytatódik azzal, hogy "a gyanú szerint a milliárdos ezúttal nemcsak pénzt akar keresni a forint elértéktelenítésével, hanem a politikai bosszú is motiválja."

A magyar kormány ugyanis több fronton is ellenszegült a magát filantrópnak nevező, világboldogító programját országokra kényszerítő üzletember akaratával,

Valóban nem gazdasági okai voltak a forintzuhanásának. Zsiday Viktor befektetési elemző akkor megállapította:

a forintárfolyam összeomlásának valós gazdasági magyarázata nincs, annak politikai okai vannak.

Zsiday posztja szerint látható, hogy a forint árfolyama akkor vált el a régió többi valutájától, amikor a nemzetközi sajtó tele lett a magyar felhatalmazási törvényről szóló hírekkel. A politikai bizonytalanságot tetézte, hogy a tőzsde hiába várta a jegybank és kormányzat gazdaságvédelmi intézkedéseit.

A HírTV-s bejátszásban Szajlai Csaba szakértőtől is elhangzik:

a Magyar Nemzeti Bank kamatemelése világosan jelzi a szándékot arra, hogy a forintárfolyam rendben legyen. A jelenlegi koronavírus okozta gazdasági válság csak időlegesen bővítheti a spekulánsok lehetőségeit, a kormány gazdaságvédelmi akcióterve pedig a forint korrekcióját fogja hozni, a 340 forintos árfolyam egy-két hónapos időtávon belül reális célkitűzéssé válhat.

propeller.hu


 

h i r d e t é s