h i r d e t é s

A Jobbik összeborult Esztergomban a Fidesszel?

Olvasási idő
3perc
Eddig olvastam

A Jobbik összeborult Esztergomban a Fidesszel?

2016. augusztus 31. - 11:34
0 komment

 

Esztergomi léptékkel teljes internetes offenzívába kezdtek a szeptember 3-án tartandó Egészségnappal kapcsolatban.

kanadaihirlap.com

A temetői hírdetés mellett a rendezvény egyik szervezője a Facebook-on arra kéri az ismerőseit, hogy lakcímüket megadva jelezzenek vissza, hogy kaptak-e szórólapot. Ez a kérés szép és elsőre a lelkiismeretességet juttatja az ember eszébe, másodrészt viszont nagyon aggályos, mert az ismerősök jóhiszeműen megírják a címüket egy idegenek által is látható adatlapon.

Nem azzal van a gond, hogy a Jobbik szervezi, szervezze. Jelen pillanatban ők az egyetlen "nem Fidesz" Esztergomban, akik kézzelfogható és számottevő rendezvényt képesek a sajtóközleményekben erős DK-val és a nem létező MSZP-vel szemben szervezni.

A rendezvényhez kapcsolódó honlap "egeszesztergom.hu" felvet néhány kérdést. Kérdés a regisztráció hogyanja és a névválasztás. A névválasztásnak több értelmezése is lehet, egyrészről benne van az "egészség" szó, másrészről pedig, mivel politikai párt is áll a politikamentes rendezvény mögött, hiszen a Jobbik is tömegpárt, így az "egész" szónak teljesen más jelentése van. Idővel ki fog derülni, hogy az oldal egyszerűen "elhal" vagy folyamatosan frissülni fog a zászlajára tűzött "Egészséges Esztergomért" szellemiségben.

Magyarország hivatalos domain nyilvántartójából egyértelműen kiderül, hogy a domain használója Zentai Plajner Zsolt, az esztergomi Jobbik elnöke, megyei önkormányzati képviselő, megyei válaszmányi alelnök (2015. április 16-i adat - a szerk.).


Lekérdéezés időpontja: 2016. augusztus 31. 10:09
Forrás: domain.hu

Az önkormányzat nélkül regisztrálni sem lehetett a domain nevet

A Magyarországi Internet Szolgáltatók Tanácsa Tudományos Egyesülete abból a célból, hogy a .hu alatti közdomainek delegálásának, regisztrálásnak és fenntartásnak egységes rendjét biztosítsa, a domain használóinak és másoknak jogait megóvja, a 2001. évi CVIII. törvény 15./A§-ában foglalt önszabályozás lehetőségeivel élve megalkotta a Domainregisztrációs Szabályzatot.

Ez még a jó istenre is vonatkozik Magyarországon!

2.2.4 Közvetlenül a .hu közdomain alá történő delegálás esetén

a) kizárólag a helyi önkormányzat jogosult az önkormányzattal rendelkező település nevével megegyező domain nevet választani, illetve

b) csak az adott ország hivatalos képviselete jogosult az ország nevével (magyarul, angolul és saját nyelven) megegyező domain nevet választani.

Közvetlenül második szintű közdomain alá történő delegálásra ez a megkötés nem vonatkozik.

Ezzel kapcsolatban megkérdeztük az esztergomi önkormányzatot is, ha válaszolnak, megírjuk.

A honlapról

Névtelenségbe burkolózik a weboldal, a "Magunkról" menüpont alatt semmi érdemleges információ nem olvasható a honlap létrehozóiról és üzemeltetőiről, "Impresszumot" ne is keressünk, kapcsolat van: kapcsolat @ egeszesztergom . hu


Nagyobb méretért kattintson a képre!
Forrás: egeszesztergom.hu

Nagyobb méretért kattintson a képre!
Forrás: egeszesztergom.hu

Mindez a város érdekében történik

Mármint az, hogy a különböző pártok összefognak egy közös cél érdekében. Egy nagy dulit! Véleményem szerint egy városért, bármely településért való pártok felett álló összefogás azt jelenti, hogy út épül, hogy fejlesztések jönnek, hogy közösségi terek épülnek, na nem a képviselők keze által, hanem az egyirányba történő szavazással. A település hosszútávú érdekeit nézik, véletlenül sem rövid távra és önös érdekből dolgoznak.

Ami most történik, jelesen az esztergomi rendezvényekkel kapcsolatban, az inkább arról szól, hogy egyes képviselők és önkormányzati bizottságok meglátták az anyagi fantáziát a város különböző rendezvényeinek támogatásában. Mivel a kötelezően ellátandó feladatokon kívül nem igazán van pénze semmire az önkormányzatnak, marad a rendezvények támogatása. Más települések, gondoljunk például Hatvanra, amely város államtitkárt tudott adni a kormányba, így oda jelentős fejlesztési összegek tudnak érkezni.


 

h i r d e t é s