h i r d e t é s

A kibontakozó energiaválság miatt Győrben is meg kell húzni a nadrágszíjat

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

A kibontakozó energiaválság miatt Győrben is meg kell húzni a nadrágszíjat

2022. október 20. - 06:21

Dézsi Csaba András polgármester szerint a kibontakozó energiaválság miatt már Győrben is meg kell húzni a nadrágszíjat, emellett az sem segít a helyzeten, hogy állítása szerint nem csontvázak, hanem egy komplett köztemető borult ki a szekrényből, mióta átvette a vezetést.

Dézsi Csaba András - Forrás: Hírhugó

Dézsi Csaba László elmondása szerint a város fiókkönyvtárainak bezárása, a Könyvfutár nevű szolgáltatásuk és a Lakossági LED-csereprogram is az első ehhez köthető intézkedéseikhez tartozik.

Legutóbbi interjújában kérdésként tették fel számára, van-e már terv arra, hogy honnan teremtik elő a költségvetést az irreális rezsiszámlára, mire azt felelte, határozottan arra kérte a kollégáit, a győri cégek és intézmények vezetőit, hogy „addig nyújtózkodjanak, ameddig a takarójuk ér”.

Még egy kérésem volt, hogy lehetőleg ne küldjék el a munkavállalóikat. Mert a dolgozóknak a következő hónapban is ki kell fizetniük a villany- és a gázszámlát, és el kell tartaniuk a családjukat. Dolgozunk alternatív megoldásokon

- mondta.

Ennek érdekében bezárták a győri fiókkönyvtárakat, és csak a központit hagyták meg, valamint elindult a Könyvfutár nevű szolgáltatásuk, amely ha beválik, a 65 év felettieken túl minden korosztályra kiterjesztik, továbbá meghirdették a Lakossági LED-csereprogramot is.

Felmerült néhány probléma

A polgármester a győri válságmenedzsmentterv kapcsán elmondta, már folyamatban van a dolog, miközben várják a megbeszélést, ugyanis van még néhány olyan terület, aminek kapcsán problémák merültek fel – írta az Index.

Itt kiemelte, hogy az elődje szerződést kötött az Audival, miszerint az iparűzési adót 2027-ig nem vihetik 1,6 százalék fölé, ami véleménye szerint nagyon szép dolog, ellenben nagyjából 2,3 milliárd forintos kiesést jelent a városnak évente.

Majd arra utalt, körülbelül hat hónapja megbíztak egy céget azzal, hogy tekintsék át Győr energetikai átalakításának lehetőségeit, s ezután napelemparkban kezdtek el gondolkodni, viszont a termálvizet és a geotermikus energiát is reális alternatívának tartja.

Korábban a Pápai úti régi szemétdomb helyén képzelte el a napelempark létrejöttét, azonban később kiderült, hogy a terület rekultivációját nem végezték el. Bár a pénzalap megérkezett rá, valahogy mégis elköltődött, így ennek kapcsán még nem sikerült előbbre jutniuk. (liner.hu)