h i r d e t é s

A kórházi gyógyszerészek és gyógytornászok mégis kapnak egyszeri pluszjuttatást

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A kórházi gyógyszerészek és gyógytornászok mégis kapnak egyszeri pluszjuttatást

2020. június 08. - 18:08

 

Az Emmi az ATV kérdésére pontosított, ám a szociális intézményekben ápolók kihagyását nem magyarázták meg.

A kép illusztráció! - Forrás: nol.hu / M. Schmidt János

A kórházi gyógyszerészek és a gyógytornászok is kapnak az egyszeri juttatásból

– írta az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) az ATV Híradójának idevágó kérdéseire. A csatorna is azt firtatta, ami sokak körében felháborodást váltott ki, hogy Kásler Miklós miniszter szavai alapján mégsem kapja meg minden egészségügyi dolgozó a pluszjuttatást, a gyógyszerészek, valamint a szociális intézményekben ápolást végzők például nem részesülnek a koronavírus-járványban nyújtott kiemelkedő teljesítményért megígért bruttó 500 ezer forintban.

Kétoldalas dokumentumban reagált hétfőn Hankó Zoltán, a Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöke azokra a mondatokra, amiket Kásler Mikós Emmi-minisztertől idézett a Demokrata hetilap online verziója. Ebben a miniszter többek között azt mondta, hogy habár a gyógyszerészek valóban szerepeltek először a kormány elé kerülő díjazottak listáján, de kérdőjellel, mert az ágazat eleve magas, huszonöt százalékos haszonnal dolgozik.

Kásler múlt hét pénteken – egy előre meg nem hirdetett, a független sajtó meghívása nélkül zajlott sajtótájékoztatón – jelentette be, hogy július 1-jével kapják meg a  bruttó 500 ezer forintos egyszeri juttatásukat  az egészségügyi dolgozók. Ez az egyszeri bérkiegészítés 160 ezer embert érint, akikről a múlt heti kormányinfón Gulyás Gergely még azt mondta, hogy ők az összes magyarországi egészségügyi dolgozó. (index.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s