h i r d e t é s

A kormány a kiskereskedelem ellenőrzésével fűzi még erősebb láncra a vidéket

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A kormány a kiskereskedelem ellenőrzésével fűzi még erősebb láncra a vidéket

2018. február 13. - 14:34

 

Orbán többedik ilyen kijelentése és Lázárnak -- szokásos módon -- a hazudozást cinizmussal vegyítő mondatai után, miszerint amíg a hipermarketeket nem tudják "megtörni (...) addig Magyarországon csak félmegoldásokat tudunk biztosítani" (miről tetszik picsogni, nertárs?!), úgy érzékelem, nem sok idő, és Baldauf és Mészáros urak révén a magyar szuperek/hiperek egy része végre elkezd értő kezekbe átvándorolni. - írja a hafr.blog.hu.

Forrás: hafr.blog.hu

Mármint egyik se ért semmihez -- az előbbi sikeresen ásta alá a CBA-hálózat versenyképességét, most szabadul a boltjaitól, a tőkével feltehetően egy hatékonyabb ellátási láncot megszerezni akarva, hogy azt is lerohassza, az utóbbiról pedig hadd ne beszéljek.

A várható változás nyilván a magyar "gazdák" és FMCG-termelők körében is megteremti a NER-hűség jól felfogott érdekét, ha eddig nem lett volna ilyen. Egyszerűen előfordulhat velük, hogy nem jutnak polcfelülethez a NER-szervek kereskedelmi rendszerében, ha nem paríroznak kellőképp.

Polcpénz és visszatérítések a NER urainak legközvetlenebb zsebeibe stb. A vásárlók pedig garantáltan többet fognak fizetni és kisebb szelekcióból fognak majd válogatni, hiszen a rezsimet olajozni kell, ha belegebedünk is.

Kár, hogy bárki is elhiszi ezeknek, hogy a szakmát pl. a kiskereskedelemben is pótolni lehet politikával. Úgy látszik, a magyar választónak az kell, hogy Lázár és barátai szőrös keze legalábbis a munkahelyén kezdjen el turkálni, hogy rájöjjön végre, az említettek milyen veszélyt jelentenek az életére. Ami eddig történt, az még mindig kevés volt.

Hát akkor így tovább, gazdák, élelmiszertermelők, informatikusok és brókerek... Előbb ér el benneteket a NER, mint a robotizáció. Kár, mert az utóbbit a saját javatokra is fordíthattátok volna.

hafr.blog.hu


 

h i r d e t é s