h i r d e t é s

A kormány legújabb békevideójában a Krím nem Ukrajna része

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

A kormány legújabb békevideójában a Krím nem Ukrajna része

2023. június 02. - 17:16

Illusztris társasághoz csatlakoztunk ezzel: Belarusz, Kambodzsa, Burundi, Afganisztán és Észak-Korea vezetése gondolja úgy, mint a magyar kormány.

Egy képkocka a videóból

Új békevideót adott ki a magyar kormány három nappal ezelőtt, amelyben lényegében arról van szó, hogy most már aztán tényleg azonnal legyen béke az orosz-ukrán háborúban.

Nyilván ezt szeretné az emberek döntő többsége, bármennyire is azt próbálják elhitetni sokakkal, hogy a csúf, gonosz, minden rosszért felelős baloldaliak és/vagy liberálisok valójában háborúpártiak, és öldöklést szeretnének.

Inkább az nem mindegy, milyen áron lesz béke. Például a magyar történelemben a 19. és 20. századi nagy forradalmak és szabadságharcok leverése után is béke lett papíron, hiszen nagyrészt megszűntek a fegyveres harcok. De vajon mennyien érezték ezeket valódik békének akkor a magyarok közül? Vagy a most bármi áron békét követelő tábor kedveli-e például a „Trianoni béke” kifejezést, ami ugye béke, de tudjuk mivel járt az ország területére, lakosságára, és hát azóta látjuk, pszichikai épségére nézve.

De nem is ez a legérdekesebb az új békevideóban, hanem az, hogy van benne egy pár pillanatra felvillanó térkép, ami egy piros színű Ukrajnát ábrázol, aminek szemmel láthatóan nem része a Krím-félsziget.

A Krímet 2014-ben az ukrán forradalmat követően Oroszország megszállta, és már a saját részének tekinti, de ezt rajta kívül csak nagyon kevés ország gondolja így hivatalosan. Ilyenek például Belarusz, Kambodzsa, Burundi, Afganisztán, Szudán, Zimbabwe és Észak-Korea.

Viszont szinte a teljes nyugati világ, Amerika és Európa legtöbb országa, kiegészülve a Nyugattal szövetséges Japánnal, Dél-Koreával, Ausztráliával és sok más afrikai, dél-amerikai és óceániai országgal, a Krímet továbbra is Ukrajnához tartozónak véli, és elítéli a fegyveres orosz területszerzést. Itt lehet megnézni a teljes videót:

(Telex)