h i r d e t é s

A kormány ne az iskolák, hanem a minisztériumok fűtésén kezdje a spórolást!

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

A kormány ne az iskolák, hanem a minisztériumok fűtésén kezdje a spórolást!

2022. augusztus 16. - 15:32

A Demokratikus Koalíció (DK) arra szólítja fel a kormányt, hogy ha a közintézmények fűtésén akar spórolni, akkor ne az iskolákkal, hanem a minisztériumokkal, a Parlamenttel, a Sándor-palotával és a Karmelita kolostorral kezdje - közölte az MTI.

A kép illusztráció! - Forrás: pixabay.com

Hegedűs Andrea, a DK országgyűlési képviselője keddi online sajtótájékoztatóján a köznevelésért felelős helyettes államtitkár azon megnyilatkozására hivatkozott, amely szerint elég lesz 20 fokra fűteni az iskolákat télen.

Az ellenzéki politikus szerint ez azt jelenti, hogy a kormány a gázzal való spórolást nem a Parlament, a minisztériumok vagy a hivatalok fűtésén kezdi, hanem az iskolákon. "Amikor a gyermekeink csak kabátban mehetnek majd ki az iskola folyosójára, a milliókat kereső fideszes államtitkárok akkor is ingben fognak szaladgálni a minisztériumokban, ahogy kellemes meleg lesz a Karmelita kolostorban vagy a miniszterelnök dolgozószobájában is" - fogalmazott.

Nem a gyermekeink és a tanáraink szolgáltatták ki hazánk energiaellátását Vlagyimir Putyinnak, nem ők emelték a hétszeresére a gáz árát, és nem ők nem szereztek elegendő gázt télre, mindezért Orbán Viktor és kormánya a felelős, így elvárjuk, hogy a spórolás is rajtuk kezdődjön - jelentette ki Hegedűs Andrea. (atv.hu)