h i r d e t é s

A kormány Sargentini-kampánya félrevezető, és felveti a tiltott pártfinanszírozás gyanúját

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A kormány Sargentini-kampánya félrevezető, és felveti a tiltott pártfinanszírozás gyanúját

2018. szeptember 19. - 17:15

 

A Magyar Liberális Párt kikéri a Sargentini-jelentésről szóló kormányzati kampány szerződéseit – jelentette be Sermer Ádám az Országgyűlési Hivatal előtt tartott, szerdai sajtótájékoztatóján. 

A Liberálisok elnökhelyettese szerint a frissen indított videókampány nem más, mint „az adófizetők kárára elkövetett fideszes propaganda”.

Szeretnénk megtudni, hogy az Orbán-kormány mennyi pénzt költ a magyar választók félrevezetésére, és újabb nyilvánvaló hazugságok terjesztésére

  – mondta az ellenzéki politikus. Bejelentette: az ügyben panaszt tesznek a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnál is.

Bár sajnos sok reményünk nincs rá, hogy a Fidesz által szintén megszállt szervezet elkaszálná a kormány legújabb hazugságkampányát

– fűzte hozzá.

Sermer Ádám szerint a Sargentini-jelentést nem a bevándorláspárti politikusok szavazták meg, hanem a magyar demokráciáért joggal aggódó európai képviselők.

Hazánkat senki nem zsarolja semmivel, különösen nem az európai közösség, amelynek mi magunk is részesei vagyunk

– utalt a kormányzati kampányvideó üzenetére a Liberálisok elnökhelyettese. Szerinte az is nevetséges vád a kormány részéről, hogy hazánkat bárki el akarná hallgattatni.

Éppen a Fidesz az, amely minden eszközt megragad annak érdekében, hogy felszámolja a kritikus ellenzéki sajtót

– szögezte le.

A Liberálisok politikusa azt is bejelentette, hogy kikérik a kormány „kimutatásait”, amelyek alapján Orbán Viktor azt állította:

a modern antiszemitizmus európai központja éppen Brüsszelben, a brüsszeli politikában található.

Sermer Ádám szerint a Fidesz-kormány politikája egyre szélsőségesebbé vált az elmúlt időszakban, és termékeny táptalajt nyújt a gyűlölködéshez. A Liberálisok elnökhelyettese emlékeztetett rá, hogy a kormány történeti intézetének vezetője a minap úgy nyilatkozott: a zsidótörvények nem jogfosztást, csak jogkorlátozást jelentettek. De azt is elfogadhatatlannak nevezte az ellenzéki politikus, hogy Szakály Sándor korábban idegenrendészeti eljárásnak minősítette a zsidók deportálását.

A kormány fő történésze lényegében holokauszttagadást követett el

– vélekedett. A Liberálisok politikusa szerint a Fidesznek inkább saját háza táján kellene rendet tennie, mielőtt antiszemitizmussal vádolja meg Európát.

Magyar Liberális Párt - Liberálisok 


 

h i r d e t é s